Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Semafory

<< < (5/27) > >>

pborowiak:

--- Cytat: Mannerheim w 23 Sierpnia 2011, 22:14:35 ---Poza tą znaną z Gliwic (o ile jeszcze istnieje...).

--- Koniec cytatu ---
Istnieje. Stoi w nawet dobrym stanie.

TGVkamil:
Nie powiedziałbym tak:
http://www.kolej.one.pl/index.php?dzial=stacje&id=12910&okno=galeria&&zakres=-1&photoid=55565

MaciejM:
W Polsce stwierdzenie "w dobrym stanie" ma wiele znaczeń. Skoro stoi, funkcjonuje i nie jest w całości pożarte przez rdzę, można śmiało powiedzieć, że jest w dobrym stanie :D

jageer:
W pełni działające tarcze rozrządowe, ale świetlne można zobaczyć również na górce Kraków Prokocim i to zarówno "zimowej" jak i "letniej". Mechaniczna nie wiem czy jeszcze jest, ale była jeszcze zarośnięta w górce rozrządowej, która już nie istnieje.

mechatronik:

--- Cytat: Tyrystor w 07 Sierpnia 2011, 10:23:49 ---U mnie na stacji Warszawa Włochy również stoi semafor sześciokomorowy, ale funkcjonuje jako pięciokomorowy tzn. że S2 jest wyświetlany jest 2 drugiej komorze, a S3 (Pomarańczowe?) na trzeciej itd.

--- Koniec cytatu ---
Tak mi się coś przypomniało odnośnie sygnalizatorów świetlnych na PLK. Mam kilka ciekawostek z sieci.
1,2) Semafor wjazdowy do stacji Czechowice Płd.
2) Semafor wjazdowy do stacji Czechowice Dz. od Czechowice Płd.
3) Jednokomorowa tarcza manewrowa wysoka (bodajże w Gliwicach na GlA)
4) Hmm… "Wielokomorowa" tarcza ostrzegawcza ToB :D (gdzieś miedzy stacją Wyrzysk Osiek a Bydgoszcz Gł.)
5) Trójkomorowa tarcza ostrzegawcza gdzieś między Cz. Stradom a Herby Stare.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej