Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Semafory

<< < (24/27) > >>

AtapiCl:
Nie pomyliłeś się? Chodzi Ci o semafory "ss2cb" ;) Jest jedno ale. To tor boczny, na który i z którego nie ma jazd pociągowych. A więc semafora wjazdowego nie podasz, gdy ułożysz na ten tor drogę. Ogółem po torach bocznych nie prowadzi się takich jazd. Więc nie potrzeba semaforów na nich. Poza tym u mnie tarcze zaporowe (bo tak je nazywamy) są unieważnione wskaźnikiem W31 (pomijam to, że powinny być komory wygaszone). I jeśli już jest tarcza zaporowa, to dopuszcza się wjazd na taki tor na sygnał pociągowy, natomiast wyjazd za tę tarczę jest jako manewr.

Benek:
Mówiąc prościej, nie ma semafora ss2zb.

MasterYoda:
Właśnie dzisiaj cały dzień mnie to męczyło czy napisałem zb czy cb. Chodziło mi o cb.
  Dodano: 01 Grudnia 2012, 22:51:00 Ok rozumiem utworzenie takiego toru na średniej wielkości stacji. Ale jeśli jest stacja na której jest np. 3 tory do jazdy pociągowej i przyjmujemy dwa pociągi kończące bieg a następnie towara który przepuszcza pośpiecha. W jaki sposób wypuścić np skład który następnego dnia ma jechać dalej jako inny pociąg a stał na torze bocznym? Wiem że dywaguję z dużym rozmachem ale mnie to męczy. :)

Benek:

--- Cytat: MasterYoda w 01 Grudnia 2012, 00:19:25 ---Panowie odgrzewam kotleta. W jakiej sytuacji można postawić semafor typu "ss2zb"...

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: MasterYoda w 01 Grudnia 2012, 22:44:40 ---Właśnie dzisiaj cały dzień mnie to męczyło czy napisałem zb czy cb. Chodziło mi o cb.

--- Koniec cytatu ---
Ponadto co napisał Ziomal, taki semafor możesz postawić wtedy, gdy na dwutorowym szlaku przewidziany jest tylko ruch po jednym torze. Mówiąc po ludzku nie ma semaforów z W24.

MasterYoda:

--- Cytat: Benek ---(...) taki semafor możesz postawić wtedy, gdy na dwutorowym szlaku przewidziany jest tylko ruch po jednym torze.(...)

--- Koniec cytatu ---
Czyli jest to uzależnione od zastosowanej blokady na szlaku? Dobrze myślę?

--- Cytuj ---(...)nie ma semaforów z W24.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem że chodzi Ci o semafory wyjazdowe ze stacji poprzedzającej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej