Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Semafory

<< < (23/27) > >>

Tyrystor:
A co oznaczało trzecie ramię?

Paczkuś:

--- Cytat: Tyrystor w 20 Października 2011, 22:31:41 ---A co oznaczało trzecie ramię?

--- Koniec cytatu ---
"Dziś już nie spotkamy trzyramiennego strażnika. Za pomocą jego trzeciego ramienia można było wyświetlić sygnał S4- Wolna droga ze zmniejszoną szybkością w innym kierunku niż S3. W nocy oznaczały go aż trzy! zielone latarnie. Ustawienie semafora trzyramiennego wymagało zezwolenia Ministerstwa Kolei. Również semafory świetlne były w latach 50-tych nieco inne niż dziś. Wyświetlały tylko 4 sygnały S1, S2, S3, S4. Były jedno, dwu i trzykierunkowe. Postawienie tego ostatniego wymagało pozwolenia Ministerstwa Kolei." 
lub
"Wolna droga z ograniczeniem szybkości jak przy Hp2, jednak dla innej drogi przebiegu niż wskazuje sygnał Hp 2"

Leń jesteś!

A jakiś czas temu stworzyłem sobie takie cudo:)
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,5102.msg228787.html#msg228787

MARIUSZ SZKUDLARZ:
Witam, mam problem z błędem w nie których trasach, otóż na nie których semaforach - sygnalizatorach palą się wszystkie światła na raz, co jest tego powodem, proszę o pomoc

Benek:

--- Cytat: MARIUSZ SZKUDLARZ w 27 Października 2012, 23:32:00 ---Witam, mam problem z błędem w nie których trasach, otóż na nie których semaforach - sygnalizatorach palą się wszystkie światła na raz, co jest tego powodem, proszę o pomoc

--- Koniec cytatu ---
Użycie sygnału wątpliwego - jest to celowy zabieg a nie błąd. Takie zjawisko zachodzi jednak w ilości 2-3 na wszystkich sceneriach. Jeśli uważasz, że tego jest więcej, to musisz podać dodatkowe informacje lub zrobić screena takiemu semaforowi.

MasterYoda:
Panowie odgrzewam kotleta. W jakiej sytuacji można postawić semafor typu "ss2zb"* tak jak jest to na stacji Bałtyk Miasto (sceneria Bałtyk)? Czy nie powinien stać tam semafor "ss4zcpb"* skoro jest możliwość wyjazdy na szlak z tego toru?

*-napisałem w takiej postaci abyście wiedzieli o jakie semafory mi chodzi ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej