Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Jak tworzyć dźwięki do maszyny?
MaciejM:
Nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Co oznacza "odległość zaniku"? Określa odległość, w jakiej słychać dźwięk od pojazdu? Rozumiem, że w metrach?
--- Cytuj ---//dzwieki sklejane z trzech: nazwy dzwiekow oraz odleglosc zaniku
//trabka nisko i wysokotonowa
horn1: bacz1.wav bacz2.wav bacz3.wav 100
--- Koniec cytatu ---
I jeszcze jedno: w dynamic/pkp/en57_v1 mam kilka plików .mmd. W których mam podmienić wpisy horn?
Benek:
Jest kilka rodzajów kibli, więc podmień temu, którym chcesz jeździć. W starterze podejrzysz któremu kiblowi odpowiada jaki mmd/chk. Tam gdzie wstawia się składy na scenerię.
Sawi:
Co do mmd to głównie w tych gdzie jest przypisana w nich kabina czyli:
6bai, 6baii, 6bbi i 6bbii.
Następnie szukasz w nich linijek horn1 i horn2 i zamieniasz na swoje dźwięki.
Marcin S:
To się nazywa odgrzanie kotleta. ;)
Cześć,
Problem jest z podmianą dźwięków pracy przetwornic i sprężarek do siódemki. Po podmianie plików, przykładowo dźwięk załączenia przetwornic dubluje się czterokrotnie (odtwarza jeden po drugim), z wyłączeniem wialni to samo. Może gdzieś trzeba wpisać długość tego nagrania? Oczywiście format plików wav i zmienione nagranie na jeden kanał (mono).
Stele:
Jakie exe i jaki bitrate plików? Załącz sample najlepiej. Kiedyś było to robione tak, że moment przejścia był liczony na podstawie ilości danych strumienia dla znormalizowanych parametrów. Ale chyba przy przejściu na openAL zostało to zrobione ładniej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej