Jestem początkującym maszynistą, więc większość rzeczy robię na wyczucie. Ale mam całą sagę problemów i fajnie by było jeśli ktoś by mi pomógł.
Zacznę po kolei:
1: Praktycznie nigdy nie mogę ruszyć, składem towarowym. Obojętnie jaka jest lokomotywa, wszystko włączam zgodnie ze wskazówkami w poradniku. Lokomotywa jest gotowa do jazdy, zwiększam pozycję nastawnika. Skład jak by drgnął, ale dalej niestety nie jedzie.
2: Gdy ruszam EN57, wszystko jest w porządku do pierwszego zatrzymania się. Hamuje składem przed peronami (klawisz "NUM 3" jedna pozycja w dół), a następnie wyhamowuje go w peronach całkowicie. Wypuszczam pasażerów, zamykam drzwi i pociąg nie chce jechać. Oczywiście hamulec jest na pozycji neutralnej (klawisz "NUM 4") a niestety skład nie rusza.
I nie dzieje się to tylko w tym pociągu. W każdym składzie mam problem że np. po nagłym hamowaniu, nie mogę ruszyć ponownie pociągiem.
3: Linia 053, ekspres do Sandomierza. Lokomotywa EP-09 016. Ten sam problem co w punkcie 1. Nie mogę ruszyć składem.
4: Jadę samą lokomotywą EU-07 116. Mapa Bałtyk. Jadę po skład który utknął na trasie. Dojeżdżam po niego, podczepiam wagony, zmieniam kabinę i już dalej jechać nie mogę.
Z góry dziękuję za pomoc.