Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Tekstury - początki

<< < (11/19) > >>

Szopa:

--- Cytat: klimczok_mk w 14 Października 2011, 21:36:15 ---A teksturę boku lepiej z dwóch kawałków sklejać czy z jednego? I jak później zamaskować łączenie bo koledzy wyżej pisali żeby łatką. Próbowałem ale przy łatce mam kółko przekreślone i nie mogę nic retuszować.

--- Koniec cytatu ---
Żeby łatka działała, najpierw musisz zaznaczyć obszar, do którego obraz ma być "wyrównany". W tym celu najeżdżasz kursorem na obszar, który Cię interesuje, wciskasz control i jednocześnie naciskasz lewy przycisk na myszce.

PanMechanik:
Mam pewną propozycję. Mianowicie, żeby w tym temacie udzielił się, każdy kto tworzy tekstury i podał jakieś cenne informacje na temat tworzenia. I mógł by ten wątek zostać przyklejony i służyć za turtorial odnośnie tworzenia tekstur.

Sawi:
Panie Mechanik cenne uwagi już tutaj są, tylko trzeba czytać między wierszami by je dostrzec i przede wszystkim czytać ze zrozumieniem ;).

PanMechanik:

--- Cytat: Sawi w 15 Października 2011, 14:24:13 ---cenne uwagi już tutaj są, tylko trzeba czytać między wierszami by je dostrzec i przede wszystkim czytać ze zrozumieniem ;).

--- Koniec cytatu ---

Czytać umiem i widzę, że są. Tutaj są pobieżnie opisane podstawy. Miałem na myśli dokładniejsze opisanie "kosmetyki" tekstury. Jestem w tym temacie zielony i każda porada nawet najmniej ważna się przyda. Musimy sobie pomagać, prawda ?

EDIT: To jeszcze jedno pytanie na, które W TYM temacie odpowiedzi nie znalazłem. W załącznikach screeny na, których pokazałem o co dokładnie chodzi. Pytanie jak wyprostować zdjęcie w taki sposób, żeby górna część czoła była prosta? Tak jak jest na bazowej teksturze.
Na screnie nr.1 jest tak jak powinno być. Jak to uzyskać na drugim ?

Wokulski:
Tak, ale zobacz, że nie było kiedyś osób które pomagały i tutorialów i każdy robił co mu podpowiedziała głowa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej