Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Problem z 'oświetleniem' trójkątów.
Cesky Kretek:
Witam ponownie, nie zakładam nowego wątku, bo w sumie dalej męczę 3DS'a i mam trywialne problemy.
Zrobiłem plane'y które służą za barierki. Jednak ich jasność pozostawia wiele do życzenia (1). Zrobiłem szybki eksport barierek do t3d (2), zmieniłem parametr SelfIllum na true i osiągnąłem satysfakcjonujący efekt.
Jak osiągnąć taki sam efekt bez eksportu do t3d?
AtapiCl:
--- Cytat: Cesky Kretek w 30 Stycznia 2012, 17:52:04 ---zmieniłem parametr SelfIllum na true i
--- Koniec cytatu ---
W nocy też się mają tak świecić?
szogun:
Dać Ambient i Diffuse na 255.0 255.0 255.0 i ewentualnie rozjaśnić teksturę.
Cesky Kretek:
--- Cytat: szogun w 30 Stycznia 2012, 17:57:22 ---Dać Ambient i Diffuse na 255.0 255.0 255.0 i ewentualnie rozjaśnić teksturę.
--- Koniec cytatu ---
Robi się to z poziomu 3DS'a czy ręcznie z notatnika w gotowym *.inc? Teksturę właśnie rozjaśniłem, bo oryginalna była zbyt ciemna i nieskontrastowana.
--- Cytuj ---W nocy też się mają tak świecić?
--- Koniec cytatu ---
To było do przetestowania. Nie bez powodu chcę rozwiązać ten problem omijając parametr 'selfillum'.
szogun:
--- Cytat: Cesky Kretek w 30 Stycznia 2012, 17:59:55 ---Robi się to z poziomu 3DS'a czy ręcznie z notatnika w gotowym *.inc?
--- Koniec cytatu ---
W Material Editor klikasz w prostokąt (będą 3) który jest obok kwadracika w którym wybiera się teksturę, i zmieniasz kolor z szarego na biały.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej