Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Poprawność układu torowego/sygnalizacji.
Rozi:
6m to za dużo. Jeżeli dobrze pamiętam, na stacjach obowiązuje 4.5m.
Quark-t:
http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/projektowanie/3_rozstaw.html
Rudzik:
Nie do końca:
--- Cytuj ---4.5 - minimalny rozstaw torów dopuszczalny na modernizowanych stacjach lub między torami głównymi zasadniczymi na stacjach na liniach dwutorowych o takim rozstawie, w celu uniknięcia stosowania łuków odwrotnych przy podejściu do niej
4.75 - najmniejszy zalecany rozstaw torów
4.9 - najmniejszy rozstaw torów między którymi ustawić można słupy trakcyjne
6 - najmniejszy rozstaw torów dla zastosowania niewielkiego peronu jednokrawędziowego oraz najmniejszy rozstaw między torem wyciągowym a innymi torami
--- Koniec cytatu ---
Czyli może być 6m, tyle co ja mam.
EDIT
No to hala poszła się paść... siadł prąd podczas pracy w 3Ds Maxie, coś się pokopało, i nie mogę już otwożyć hala_peronowa.max. Ale robi się nowa, lepsza;)
szogun:
3dsmax -> autoback -> autoback0x.max i miałbyś halę ;/
Rudzik:
Aż tak obeznany w tym programie nie jestem;) Ale tamta i tak była lekko krzywa i całe mapowanie miała do wymiany. I tylko 4 krawędzie, a ta ma 8, ładniej wymodelowane perony, itp, itd.
Tylko jak sobie pomyślę o robieniu nowego ożebrowania dachu, to mi się niedobrze robi;/
EDIT
A wie ktoś, jak wygląda kotwienie sieci na takiej hali dworcowej? Bo na trakcja.rail.pl nie udało mi się nic znaleźć. Na razie wykombinowałem takie coś, jak w załączniku. Przewód jezdny 5,5 metra od główki szyny. Zaznaczam, że słupy nie wchodzą w grę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej