Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Lokomotywownia Zbąszynek - model budynku
Ra:
Hm, na planach stacji powinny znajdować się znaki profilu pionowego. A czy masz możliwość pomierzyć w terenie wysokość główki szyny ponad poziom gruntu?
CTL:
Jest to właśnie typowo plan układu torowego stacji bez żadnych dodatkowych informacji, jednak myślę że dałoby się zdjąć jakieś wymiary na gruncie, pewnie pojawi się pewien błąd. Przy najbliższej okazji mogę się już tym zająć jeśli jest to potrzebne.
Ra:
Tak na szybko narysowałem fragment koło lokomotywowni. Niestety na Geoportalu nie widać najlepiej. Na moim obecnym sprzęcie mam za małą rozdzielczość, żeby zabierać się za resztę torów.
ridan:
Witam serdecznie. Mieszkam niedaleko byłej lokomotywowni Zbąszynek, która kiedyś była późniejszym miejscem pracy dla uczniów tzw. Kolejówki, która już od dawna nie istnieje. ten film pochodzi z 1992 roku i pokazuje częściowo lokomotywownie od zewnątrz jak i wewnątrz. Pozdrawiam- Ridan
CTL:
Ra
Ładnie nie spodziewałem się że tak szybko coś zacznie powstawać, myślę że jeśli ten projekt miałby wystartować i taka sceneria miałaby zostać stworzona moglibyśmy omówić wszystkie szczegóły na PW, będę teraz przez najbliższy tydzień w Zbąszynku więc będzie okazja wykonać dokumentację fotograficzną i zrobić jakieś pomiary, tylko potrzebują wiedzy co dokładnie byłoby Ci potrzebne, oczywiście ja zajmę się budynkami. Przerzucę plan stacji do komputera i do piątku bym go podesłał.
ridan
Dzięki za link do tego filmu, tak to właśnie pamiętam jak lokomotywownia była czynna, super sprawa.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej