Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Obrazek przy ładowaniu symulatora
szogun:
--- Cytat: Xenti w 27 Czerwca 2011, 10:32:25 ---Mylisz się. Ja uruchamiam w oknie i zawsze mi się wyświetlają obrazki.
--- Koniec cytatu ---
Ta, ale ruszysz myszką czy przełączysz okno, już go nie ma.
ABu:
--- Cytat: szogun w 27 Czerwca 2011, 11:54:08 ---
--- Cytat: Xenti w 27 Czerwca 2011, 10:32:25 ---Mylisz się. Ja uruchamiam w oknie i zawsze mi się wyświetlają obrazki.
--- Koniec cytatu ---
Ta, ale ruszysz myszką czy przełączysz okno, już go nie ma.
--- Koniec cytatu ---
@Szogun, nie jest to regułą, np. u mnie obrazek pozostaje w oknie, a jedynie się rozjaśnia.
darekz94:
--- Cytat: maacius w 26 Czerwca 2011, 23:54:44 ---Tak, wystarczy zamienić swoim zdjęciem któryś plik z folderu textures/logo. Albo po prostu dodać kolejny z odpowiednim numerem.
--- Koniec cytatu ---
Przejrzałem ten folder i naszło mnie pytanie. Czy wszystkie te zdjęcia muszą być kwadratowe (tj. np. 1024x1024), czy mogę je wstawić w takim rozmiarze w jakim korzystam z symulatora (tj. 1440x900)?
youBy:
To są zwykłe tekstury — boki powinny być naturalną potęgą liczby 2. W innym wypadku mogą się nie załadować. Odpowiadając w skrócie na Twoje pytanie: tak, muszą.
Ra:
To ja zdementuję. Pliki w katalogu textures\logo mogą być zapisane również jako JPG o dowolnych rozmiarach. Podczas tworzenia pliku textures\logo.bmp wykonywane jest ewentualne zwiększenie rozmiarów do potęgi dwójki. Jednak aby plik nie został brzydko rozciągnięty, musi mieć odpowiednie proporcje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej