Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Budowanie scenerii ;(
hejnal:
No włąśnie Marcin. A co do scryptów do gmaxa to firma Auran sobie jakoś poradziła z exportem. Trainz Asset Creation Studio jest przecież tylko scryptem do gmaxa. Skoro im sie udało to musi być sposób na omijanie listenera orzy exporcie. Trzeba tylko go znaleźć a ja sam nie jestem w stanie.
hexy:
Tak w ogole to kiedy robie trawke pod 3ds to podczas eksportu do scn wywala mi cos w stylu "Mesh have no TV Faces". Bledy tego nie ma kiedy robie malutkie plaszczyzny otoczenia...
Mam tez problem z eksportowaniem torow do pliku scn :( zrobilem uklad sporej stacji i podczas eksportu wyskoczylo "Track export error"... Jak zrobilem sobie "koleczko" to wszystko bylo git. Czy ktos mi moze powiedziec co mogloby byc powodem powyzszych bledow? Dodam ze trawe robie wedlug instrukcji Barta a tory klade tak jak opisuje to plik pomocy do edycji scenerii ze stroy eu07...
Marcin_EU:
--- Cytat: "hexy" ---Ale jesli ktos napisal export do scn moglby juz zadbac o import...
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: "hejnal" ---No włąśnie Marcin. A co do scryptów do gmaxa to firma Auran sobie jakoś poradziła z exportem. Trainz Asset Creation Studio jest przecież tylko scryptem do gmaxa. Skoro im sie udało to musi być sposób na omijanie listenera orzy exporcie. Trzeba tylko go znaleźć a ja sam nie jestem w stanie.
--- Koniec cytatu ---
Wyrecze Was, wystarczy kupic maxsdk (1200$). Jak juz kupicie to trzeba pomyslec nad wynajeciem kogos kto napisze plugin do tego (ja nie mam motywacji bo nie uzywam). Oczywiscie musicie dodatkowo pomyslec o wsparciu dla tego pluginu i przyszlych jego przerobkach, wszak po udostepnieniu znajdzie sie wielu, ktorzy beda zadali jakis modyfikacji ktore zapewne z dobrego serca sfinansujecie :)
Marcin_EU:
--- Cytat: "hexy" ---Tak w ogole to kiedy robie trawke pod 3ds to podczas eksportu do scn wywala mi cos w stylu "Mesh have no TV Faces". Bledy tego nie ma kiedy robie malutkie plaszczyzny otoczenia...
--- Koniec cytatu ---
nie ma wspolrzednych tekstury (uvw mapping)
hexy:
Chodzi o "Coordinates UV -> UVW Mapping"? Ja tak robie, dziele wyniki przez 3... Nie wiem czy dobrze - przynajmniej tak pisal Bart...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej