Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Linia 61 - nowa misja

<< < (2/21) > >>

wysek44:
dodałem Dodałem ten drugi event i byk ruszył, że aż miło.

Dzięki wszystkim za pomoc. Teraz dalej mogę tworzyć swoją misję do L61.

A mam jeszcze pytanie: czy event lisow_wjazdowy1_sem_info może być poprzedzony event0 ?

/ Żuk

Benek:

--- Cytat: wysek44 w 15 Czerwca 2011, 15:17:42 ---A mam jeszcze pytanie: czy event lisow_wjazdowy1_sem_info może być poprzedzony event0 ?

--- Koniec cytatu ---
Może być. Może mieć event1, event2 i event0. event0 stosuje się wtedy, gdy chcesz wywołać zdarzenie pojazdem stojącym na danym odcinku toru. event1/event2 wtedy, gdy chcesz wywołać zdarzenie poprzez najechanie na odpowiedni odcinek toru. Te cyfry na końcu mówią Ci z której strony najeżdżasz na odcinek, tzn. z węzła 1 czy z węzła 2.

Jeszcze forum nie działa poprawnie, bo po edycji posta nie było widać, że go odświeżyłeś. Teraz już działa. ZiomalCl

youBy:
Z moich informacji wynika, że nie trzeba przypisywać sem_info (bądź innych zdarzeń tego typu) jako event0. Te zdarzenia są tylko rodzajem odnośnika do informacji/komendy (chociaż jak wszystkie wchodzą do kolejki). Zależnie od kierunku wystarczy event1/2.

wysek44:
Tworząc swoją misję zauważyłem coś jakby efekt "zatykania się kolejki zdarzeń". Zdarzało się tak, gdy do tego samego toru przypisałem np.:
event0 wyjazdSTRADOM
event0 zwrotki

Czy podwójny event0 jest tego powodem?

Benek:
Nie można tak robić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej