Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Linia 61 - nowa misja
wysek44:
Aha, to teraz teoretycznie wszystko wiem.
Ra:
--- Cytat: wysek44 w 15 Czerwca 2011, 21:25:43 ---Czy podwójny event0 jest tego powodem?
--- Koniec cytatu ---
Nie. Jeśli event jest podwójny, istotny będzie tylko ostatni. Zatykanie się musi mieć inną przyczynę. Należy raczej unikać używania event0, bo chyba nie działa zbyt dobrze.
wysek44:
Bo gdy dodałem te dwa eventy do tego samego toru, byłem zdziwiony gdy wywoływany był tylko:
event0 zwrotki. Ale tak jak pisał Ra, to nie działa za dobrze. Poza tym mam problem z jednym z anglików: Test_zwr09. Gdy napisałem event, zawierał on informacje:
--- Kod: ---Test_zwr09ad
--- Koniec kodu ---
Ale za każdym razem wyskakiwał błąd, ew. event nie odpalał. O co w tym chodzi? Podkreślę, że inne angliki działają bez zarzutu.
A jaki sygnał może podać 6-komorowiec wjazdowy (jego nazwa to bodajże HS_T12) od strony Liswarty?
Bo dałem mu w evencie Sz, ale nie wyświetla się on.
Benek:
Sz wygasza się po 90 sekundach, może nie zdążysz do niego podlecieć. Ewentualnie podaj loga, to Ci powiem czy event się załączył.
Podaj plik inc tej zwrotki, czyżby rkpd.inc?
Podaj plik inc semafora to Ci odpowiem jakie sygnały możesz podać. Ewentualnie podaj nazwę scenariusza na podstawie którego bazujesz. To pozwoli odpowiedzieć na dwa powyższe pytania.
wysek44:
--- Cytat: Benek w 16 Czerwca 2011, 12:46:16 ---Sz wygasza się po 90 sekundach, może nie zdążysz do niego podlecieć.
--- Koniec cytatu ---
O, a o tym nie wiedziałem. Ten sygnał uruchamia event wyjazdSTRADOM, gdy ja jestem jeszcze w Lublińcu.
A oto pliki inc:
--- Kod: ---rkpd.inc
--- Koniec kodu ---
--- Kod: ---SS6pcpzbzIw20.inc
--- Koniec kodu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej