Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Linia 61 - nowa misja

<< < (4/21) > >>

ISDR:

--- Cytat: wysek44 w 16 Czerwca 2011, 12:32:04 ---Poza tym mam problem z jednym z anglików: Test_zwr09.

--- Koniec cytatu ---
Jeśli bazowym plikiem Twojej misji było "l61_osobowy_3.scm", "l61_osobowy2_lbc.scm",  "l61_pospieszny1_lbc.scm" to wcale mnie nie dziwi, że masz błąd. W tych plikach nie ma rozjazdu test_zwr09_a, test_zwr09_b, test_zwr09_c, test_zwr09_d. Istnieją pewnie pod innymi nazwami więc należy edytorem Ra odnaleźć rozjazdy(te od test_zwr09), odczytać współrzędne rozjazdów i zmienić na odpowiednie nazwy w scm.

Benek:
Na tym semaforze możesz podać:

* s1
* s2
* s4old: pomarańczowe u góry i zielone na dole
* s5
* sv40: dwa zielone
* s12
* s13
* ms2
* sz1

wysek44:

--- Cytat: ISDR w 16 Czerwca 2011, 14:37:40 ---
--- Cytat: wysek44 w 16 Czerwca 2011, 12:32:04 ---Poza tym mam problem z jednym z anglików: Test_zwr09.

--- Koniec cytatu ---
Istnieją pewnie pod innymi nazwami więc należy edytorem Ra odnaleźć rozjazdy(te od test_zwr09), odczytać współrzędne rozjazdów i zmienić na odpowiednie nazwy w scm.

--- Koniec cytatu ---

Oto ich nazwy:
LBC_ANNG_09_a
LBC_ANNG_09_b
LBC_ANNG_09_c
LBC_ANNG_09_d

Niebugoclaw:
Ja zadam zgoła prozaiczne pytanie. Mianowicie jak układać eventy do anglików, żeby mieć pewność, że za pierwszym razem odrobi się prawidłowo? Gdy chcemy ułożyć drogę dla jazdy z iglic a do d to co należy wpisać? anglik01ad?

Benek:
Tak to właśnie mniej więcej działa. Jak masz wątpliwości czy dany event jest zdefiniowany, to możesz zajrzeć do inca anglika i podejrzeć deklaracje zdarzeń.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej