Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Projekt SKM Trójmiasto - sceneria do symulatora

<< < (12/17) > >>

JONIN_EZT:
Jest jeszcze szansa sfocenia wszystko na terenie Cisowej Elektrowozowni.

Szczegóły

--- Cytuj ---FOTO - DAY
 12-09-2011 07:24 |
 PKP SKM w Trójmieście sp. z o.o. informuje, że w dniu 24 wrzesień 2011 ( sobota) organizuje akcję pod hasłem „Foto-Day”. Zainteresowane osoby zostaną przywiezione pociągiem specjalnym SKM ze stacji Gdynia-Chylonia do stacji Elektrowozownia Gdynia-Cisowa. Następnie na terenie hali będą mogły wykonywać zdjęcia. Po sesji fotograficznej grupa zostaje odwieziona z przystanku Gdynia Cisowa-Elektrowozownia do Stacji Gdynia –Chylonia. Podróż w obie strony jest bezpłatna. PKP SKM w Trójmieście sp. z o.o. organizuje dwie takie sesje Poniżej harmonogram akcji.

Dzień 24 wrzesień 2011 ( sobota)

Odjazd pociągu specjalnego ze stacji Gdynia Chylonia godz. 10.00 ( I grupa )
 Przyjazd do stacji Gdynia Cisowa Elektrowozownia godz. 10.10.
 Sesja fotograficzna na hali od 10.10 do 11.30
 Odjazd pociągu z uczestnikami Foto –Day ze stacji Cisowa Elektrowozownia 11.45.( I grupa)
 Przyjazd na stację Gdynia Chylonia 11.55
 Odjazd pociągu specjalnego ze stacji Gdynia Chylonia godz. 12.00 ( II grupa )
 Przyjazd do stacji Gdynia Cisowa elektrowozownia godz. 12.10.
 Sesja fotograficzna na hali od 12.10 do 13.30
 Odjazd pociągu z uczestnikami Foto –Day ze stacji Cisowa Elektrowozownia 13.45. ( II grupa )
 Przyjazd na stację Gdynia Chylonia 13.55 .
 Powrót pustego pociągu na stację Gdynia Cisowa Elektrowozownia.
 Akcja „Foto-Day” organizowana jest na zakończenie Europejskiego Tygodnia Zrównoważonej Mobilności. Ideą akcji jest zwrócenie uwagi społeczeństwa na problemy wynikające z zatłoczenia dróg, propagowanie przyjaznych dla środowiska sposobów podróżowania oraz kształtowania racjonalnych zachowań komunikacyjnych.

--- Koniec cytatu ---

Ja z góry mówię, że z przyczyn ode mnie niezależnych nie uda mi się najpewniej dotrzeć na tą imprezę.

kapik9:
Witam!
Trochę zajmuję się fotografowaniem, mam dość czasu, aby obfotografować stacje:
Wejherowo
Wejherowo Nanice
Wejherowo Śmiechowo
Tu mój kanał: http://www.youtube.com/user/kapik9

JONIN_EZT:
Z racji tego, że się w końcu wziąłem za siebie i za interpretację profilów pionowych torów 1 i 2 (dalekobieżne) wyszło na początek tyle.
Kilometr trasy od 0 do 8,450. [niebieskie - proste , żółte - krzywe przejściowe, czerwone łuki] Osobiście muszę przyznać, że zanim w ogóle coś się ruszyło to była żmudna praca prób i błędów. Żeby było wszystko dobrze, to się muszę koniecznie trzymać danych nawet tych po 3 miejscu po przecinku.

Dodatkowo dla budowniczych tras szykuje program dla krzywych przejściowych, który z danych z profilu od razu wylicza parametr p lub n (przesunięcie łuku do wewnątrz) dla budowania łuku metodą @Paula.

Przede mną jeszcze około 20km do zrobienia z materiałów które posiadam.
Zwracam się cały czas dalej o pomoc w załatwieniu profilów dla torów SKM, których nadal nie posiadam.

darekocur:
Na jakim etapie są prace, czy odgałęzienie w kierunku Zaspy Towarowej i Nowego Portu też będzie?

JONIN_EZT:
Układ torowy aktualnie istnieje jedynie do Orłowa i jak na razie tam nie wracałem ostatnio. Zbyt mało wolnego czasu niestety. Jak załatwicie profile trasy do Nowego Portu to też się zrobi. Jak na ten czas dysponuję tylko materiałami z modernizacji E65 tylko dla dalekobieżnych. Na materiały SKMki ciągle czekam i jak na razie żadnego odzewu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej