Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Projekt SKM Trójmiasto - sceneria do symulatora

<< < (10/17) > >>

REWIZOR:
Najlepiej samemu się ruszyć a nie biegać z prośbami przez połowę kraju.

krzysztof3011:
Mieszkam w Wejherowie. Od października będę codziennie jeździł kolejką do Gdańska. Znajomości na kolei nie mam, ale mogę zrobić jakieś zdjęcia, pochodzić, popytać. Służę wszelką pomocą.

JONIN_EZT:
Najważniejsze na teraz co można zrobić, to foty foty i jeszcze raz foty:
- krawędzie peronowej każdej stacji SKM (bez Żabianki i Wrzeszcza, bo będzie to w następnej kolejności modernizowane i zmieni się wygląd [nie wiem czy Chylonia też będzie przerabiana])
- słupy trakcyjne, stare jak i nowe (najlepiej w miejscach gdzie tory dalekobieżne są już zmodernizowane i całość jest już gotowa do jazdy)
- drzewa
- płoty
- mosty
- obiekty na stacjach [najlepiej wszystko co tam jest]
- informacje o semaforach {ile komór, jakie kolory, i oznaczenie}
- trawa
- tory z podsypką (szczególnie rozjazdy, bo takich to mamy może z 4 tekstury, krzyżowych rozjazdów jak i zwyczajnych 1:9-300 i 1:9-190)
- przejazdy (2 w Chyloni są)
- nastawnie

Modelarzy na forum mamy, tylko brakuje im materiałów do robienia.

Stronę dalekobieżną jeżeli chodzi o konstrukcyjne materiały to mam załatwione z przetargów (w moim opisie poniżej). Brakuje mi odcinka za Chylonią w stronę Wejherowa.

Ze strony SKM przydałyby się rysunki profilów torów 501 i 502, i ewentualnie info o sieci trakcyjnej, pozycje słupów, rodzaje wysięgników itp.

Materiały jak zapowiadaczki, tekstury na tabor, póki co mogą być zbierane, ale na teraz nie ma takiego zapotrzebowania.

Rma:
Zgłaszałem gotowość do zrobienia zdjęć w okolicach Gdańsk Przymorze @mmaciek3905'i na gg  jednak brak odzewu z jego strony, nadal chcę pomóc. Konkrety proszę a prv lub gg.

kamil1306:
Posiadam WOSy dla tych linii z tego roku, wrzucać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej