Autor Wątek:  PKP na Święta  (Przeczytany 3464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline darek71wrc

• Otrzymane polubienia: 25
PKP na Święta
« dnia: 22 Kwietnia 2011, 17:13:54 »
Oglądałem dziś program w TVN "Uwaga" o organizacji kursowania pociągów na Świąteczne wyjazdy. Jak to zawsze u nas bywa, kolej niestety kuleje. Pociągi przepełnione, brak dodatkowych wagonów, jednostek EZT. Znowu zaczyna się scenariusz z ubiegłych świąt. Pasażerowie klną ile wlezie, bo kolej jest zaskoczona liczbą pasażerów. A nasz pan minister stwierdził w programie, że on jechał pociągiem IC i skład pociągu był zapełniony w 30%, więc on problemu nie widzi! Ręce opadają. 

Offline Sawi

• Zasłużony dla Symulatora
  • O.M.D - Electricity, O.M.D - Enola Gay. 01.09.2012
  • Otrzymane polubienia: 751
Odp: PKP na Święta
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Kwietnia 2011, 18:29:23 »
Nie ma sie co dziwić scenariusz taki jak zawsze, czyli panowie sprawujący władzę problemu nie widzą. A to, że przeciętny Kowalski jest rozgroczony to już jego problem.
« Ostatnia zmiana: 22 Kwietnia 2011, 20:21:14 wysłana przez Sawi »
Życie jest bardzo kruche i w najmniej oczekiwanym momencie tracisz bliskich. Nie widzisz kogoś lata i nagle już tej osoby nie ma :(. Jedynie co tobie zostaje, to wspomnienia http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08 "Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni".

Offline Charlie89

• Otrzymane polubienia: 1
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Kwietnia 2011, 10:23:31 »
W każdym normalnym państwie Grabarczyk za takie słowa wyleciał by z posady (i to w sumie kilkukrotnie już w jego karierze) Ale nie w naszej kochanej Polsce gdzie o kolegów trzeba dbać. Sam za kilka godzin mam pociąg i jestem ciekaw jak to będzie wyglądało, ale już nastawiłem się na tłok jak w Sylwestra :D
Z miasta gdzie początek swój bierze Warta a kończy się CMK :)

Offline wojtekilawa

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Kwietnia 2011, 15:50:49 »
A nasz pan minister stwierdził w programie, że on jechał pociągiem IC i skład pociągu był zapełniony w 30%, więc on problemu nie widzi! Ręce opadają. 
Zwykłego Kowalskiego nie stać na podróże pociągami IC, stąd ten brak przepełnienia. Ludzie jeżdżą koleją regionalną (ew. TLK), więc zapraszam pana ministra do pociągu Regio w którym frekwencja w okresie świątecznym wynosi w niektórych przypadkach grubo ponad 100%.

Offline przem710

• Tczew miasto kolejarzy :)
    • ForumKolejowe.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Kwietnia 2011, 17:33:28 »
Znów medialne imperium pokazuje jak to zła jest polska kolej, niech się lepiej politycznym cyrkiem na wiejskiej zajmą. Szkoda że nie pokazują wszystkiego, tylko te najbardziej oblegane składy, to co najbardziej publika kupi. Prawda jest tak że jest lepiej niż w Grudniu, do doskonałości wiele brakuje, lecz na całkowitą poprawę niestety trzeba czasu. Kilku moich znajomych wracało z Bydgoszczy, Warszawy nikt z nich nie narzekał na totalny chaos lub przepełnienie.

Offline REWIZOR

• Administrator
    • www.eu07.pl
  • Otrzymane polubienia: 32
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Kwietnia 2011, 18:18:10 »
Wiesz, że tematy zastępcze są w Polsce popularne.
Pozdrawiam