Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Jak odpalic edytor tras JET
Cesky Kretek:
Może bardziej opisz. Co się dzieje?? Wyskakuje jakis bląd??
en57-800ra:
--- Cytat: "vampirek1" ---Może bardziej opisz. Co się dzieje?? Wyskakuje jakis bląd??
--- Koniec cytatu ---
poprostu po dwukrotnym kliknięciu na ikonkę jet-a ów program nie działa.
Mutopompka:
--- Cytat: "en57-800ra" ---
--- Cytat: "vampirek1" ---Może bardziej opisz. Co się dzieje?? Wyskakuje jakis bląd??
--- Koniec cytatu ---
poprostu po dwukrotnym kliknięciu na ikonkę jet-a ów program nie działa.
--- Koniec cytatu ---
A jaki masz system? Jaka grafa? Ile ramu? Bo na stronie projektu (JET-a) napisane jest, że JAVA jest zasobożerna i być może komp ci nie pociągnie?
Cesky Kretek:
--- Cytat: "en57-800ra" ---poprostu po dwukrotnym kliknięciu na ikonkę jet-a ów program nie działa.
--- Koniec cytatu ---
A uruchamia się takie DOS'owe okienko?? Jeśli tak to JAVĘ masz dobrą ale
--- Cytat: "Mutopompka" ---A jaki masz system? Jaka grafa? Ile ramu? Bo na stronie projektu (JET-a) napisane jest, że JAVA jest zasobożerna i być może komp ci nie pociągnie?
--- Koniec cytatu ---
tu może byc problem... napisz jaki masz sprzęt.
Na stronie autora pisze tak:
--- Cytat: "jET" ---Wymagania
Do uruchomienia aplikacji potrzebne będą:
środowisko uruchomieniowe Java (Java Runtime Enviroment) w wersji conajmniej 1.4.1, za darmo do pobrania ze strony firmy Sun Microsystems, http://java.sun.com/.
Najlepiej pobrać Java 2 Standard Editon (J2SE) Software Development Kit (SDK) 1.4.1+.
biblioteka Java 3D API w wersji conajmniej 1.3.1, za darmo do pobrania ze strony http://java.sun.com/products/java-media/3D/.
Powyższe pozycje zapewniają środowisko uruchomieniowe, natomiast dla chcących modyfikować aplikację, należy zamiast środowiska uruchomieniowego Java, pobrać Java Software Development Kit.
Aby móc przeprowadzać automatyczną kompilację projektu, należy dodatkowo pobrać aplikację Apache Ant oraz posiadać interpreter do języka Perl 5.
Minimalna rozdzielczość ekranu powinna wynosić 800 x 600 pikseli.
Ponieważ Java jest zasobożerna, efektywność działania zależy od sprzętu na jakim aplikacja będzie działać. Przetestowałem edytor narazie tylko na takim sprzęcie:
AthlonXP 1600+, 256 MB RAM, Windows 2000.
--- Koniec cytatu ---
U mnie na Celeronie 633Mhz 196 SDRAM, GeForce2 MX 400 i Windows 2000 Professional, działa bez zarzutu.
Cesky Kretek:
Rozmawiałem z eumaniakiem na GG i powiedzał że ma system win XP. Nie wiem czy to działa na XP, ale prosił bym odpowiedź czy to dzaiła na XP.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej