Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

[Dyskusja] Apel o zdjęcia różnych obiektów

<< < (7/16) > >>

piotpal:
Zdjęcia są z moich dawnych czasów i nie robiłem fotek z przeznaczeniem na Maszynę, ale wkrótce wybiorę się i na takie łowy.

Benek:
Dobrze. Ale mam uwagę, w sumie tak na przyszłość. Jak fotografujesz trawę, to staraj się robić to tak jak jest w poradniku WSK-i: KLIK oraz jak będziesz robił coś takiego jak te cegły (np. kostkę brukową, ażury (załącznik), itp.), to oddal się trochę/zmniejsz zoom, by ogarnąć więcej takich cegiełek, a nie tylko jedną.

TeKatka:
Mam pytanie: czy zdjęcia zakrętarki kolejowej też się mogą do czegoś przydać? Można by było wstawić przy robotnikach na torach, tylko to chyba trzeba jako dynamic dać? Posiadam chyba ze 3 zdjęcia takiego urządzenia

Benek:

--- Cytat: bartek7434453 w 03 Marca 2011, 18:46:31 ---Jak na razie wieża ciśnień, miałem problem zrobić zdjęcie z tyłu, ktoś tam mieszka ale myślę ze się nada, jeżeli nie to postaram się zrobić jeszcze raz i dokładniej.     

--- Koniec cytatu ---
Postaraj się zrobić raz jeszcze, przede wszystkim popracuj nad ostrością i rób zdjęcia jak będzie pochmurno.

Bombardier:
Mała prośba z mojej strony - czy zamiast robić zdjęcia takim elementom, jak szyldy i kartki na budynkach, moglibyście robić zdjęcia całemu budynkowi? To m.in. na nie odczuwa się największe zapotrzebowanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej