Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
[Dyskusja] Apel o zdjęcia różnych obiektów
Bombardier:
Mam ogromną prośbę do robiących zdjęcia infrastrukturze na tekstury. Czy przed zrobieniem zdjęcia, możecie umieszczać na obiekcie lub bardzo blisko niego jakiś element, którego znamy wymiary? Proponuję wyciąć z kartki w kratkę (1 punkt kratowy = 0,5cm, standardowy zeszyt) prostokąt o jakiejś określonej długości, następnie pisząc ile ten prostokąt ma w poście przy wrzucaniu zdjęć. Ułatwi to tworzenie modeli - wymiary będą bliskie oryginałowi.
TeKatka:
Pamiętam, że bodajże youBy liczył wielkość jakiegoś elementu na podstawie rozdzielczości zdjęcia i wielkości elementu na zdjęciu. Ale myślę, że to dość czasochłonna i niedokładna metoda.
Bombardier:
No wielkości elementu - tak samo przecież liczyć się będzie na podstawie kartki. Bo co, jeśli nie ma żadnego elementu którego znamy wymiary, prócz fotografowanego obiektu?
youBy:
Liczyłem tak przełożenie przekładni 111A, jednakże tam ważny był stosunek długości ramion, nie ich konkretne wartości.
Benek:
--- Cytat: piotpal w 26 Lutego 2011, 12:00:32 ---Trochę materiałów na most i wskaźniki:
http://eu07.pl/userfiles/1087/foto-Do_Eu07.rar
Jeżeli są w porządku, to wrzucę kolejne.
--- Koniec cytatu ---
W porządku, tylko taka mała uwaga: jak już robisz zdjęcia wskaźnikom, i innych obiektów też to się tyczy, to stawaj na przeciwko nich. Zrobiłeś dużo zdjęć z ukosa, choć miałeś możliwość stanąć na przeciw, aczkolwiek wyciągnie się coś z tego. Dodatkowo możesz podpisać paczkę tak, aby było jasne co tam jest. Np. zamiast:
--- Cytuj ---Do_Eu07.rar
--- Koniec cytatu ---
Mogłeś dać:
--- Cytuj ---wskazniki_most.rar
--- Koniec cytatu ---
Pozdrowionka :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej