Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kolejna wersja modelu ET22
szogun:
Piszcie co chcecie, ja nie będę tego przemapowywał. Dlaczego? Zbyt dużo pracy włożyłem w zmapowanie tego modelu. Zachowanie proporcji czoła, oraz zmapowanie narożników (głównie okienek) tak żeby dobrze wyglądały, oraz żeby przy okazji bok się nie rozjechał to była droga przez mękę. Jest dobrze, detale są dość dobrej jakości, mapowanie zostaje.
Ra:
--- Cytat: Benek w 20 Lutego 2011, 17:09:20 ---
--- Cytat: szogun w 20 Lutego 2011, 16:14:24 ---Tekstura ma 2048x2048 px
--- Koniec cytatu ---
Trzeba to zmniejszyć mając na uwadze userów ze słabszymi komputerami.
--- Koniec cytatu ---
Zmniejszenie można zrobić w EXE. Niestety zapomniałem się o to dopytać, więc na razie nie będzie…
adsim:
To teraz przenosisz gotowe mapowanie drugiej kabiny w maxie na tą pierwsza, przecież są identyczne. Później tylko detale poprawiasz. Patrząc na ilość i wykonanie tekstur do, np. ST44, mogę stwierdzić, że nie będzie zbyt wiele osób chętnych do focenia i teksturowania w ten sposób. Pewnie tylko Patrykos będzie się tym zajmował.
Patrykos:
--- Cytat: adsim w 20 Lutego 2011, 20:54:15 ---To teraz przenosisz gotowe mapowanie drugiej kabiny w maxie na tą pierwsza, przecież są identyczne.
--- Koniec cytatu ---
To teraz wyobraź sytuację, że z jednej strony łączenie się ładnie spasowało a z drugiej się kompletnie skaszaniło bo nie ma możliwości ładnego spasowania kolorów. Tu nie chodzi o czoło, tylko o przejście czoło-bok i pasowanie kolorów. Jeśli się myle to proszę mnie wyprowadzić z błędu.
adsim:
Owszem, może to sprawić problemy, ale nie jest niemożliwe do zrobienia, trzeba się tylko trochę przyłożyć i dobrze poprawić kolory, np. narzędziem krzywe. Ale tak jak pisałem wcześniej, pewnie głównie Ty będziesz produkował tekstury, więc rób jak Ci wygodniej. Ja tylko wyraziłem swoje zdanie na ten temat.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej