Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo - CTL
Benek:
Ze względu na nieudolność AI i fakt, że nie może się skład zatrzymać z dokładnością do 1 metra, co uniemożliwia mi wykorzystanie komend podawanych przez manewrowego przy wypychaniu składu, będę musiał zmienić początkowy fragment, w którym na stację przyjeżdża skład CTL-u prowadzony przez TEM2 Orlenu. Po prostu przyjedzie coś innego :) może jakaś zdawka o którą kiedyś prosił Quark-t: KLIK
Prace ruszą dopiero od weekendu... ale będzie to szło szybciej niż dotychczas.
Widzicie ile jest z tym wachlowania. W zasadzie trzeba przebudować cały scenariusz. Całe szczęście, że mam jeszcze siły i chęci. Spróbuję nagrać też film, jak nie będzie tragicznie się przycinał to wrzucę na YT, gdzie będzie możliwość usłyszenia nagrań i zobaczenia ogólnej idei manewrów na Macierzewie :)
EDIT:
Udało się. Udało się pokonać pewną niedogodność :)
Co tu dużo mówić, pracuję nad tymi manewrami w Macierzewie. Już 3 raz piszę od podstaw te manewry. Teraz już powinno być dobrze. Postaram się jeszcze dziś dać screeny z ostatniej modyfikacji. Na koniec mogę powiedzieć, że to będzie obrzydliwie ciężkie brutto, misja będzie dłuuuga. Z tego tytułu nie wiem kiedy ją skończę pisać, ale już mi się podoba. Dla zachęty pokazuję Wam pewien film, który znalazłem na YT: Właśnie w takich klimatach będzie Całkowo_CTL!
Patrykos:
Na prośbę Benka ;-)
Benek:
Po przebudowie scenariusza można już w ogóle nie zwracać uwagi na screeny powyżej. Teraz jest zupełnie coś innego i tak najprawdopodobniej zostanie. Jedyny minus tego całego przedsięwzięcia jest taki, że już w tym momencie scenariusz ładuje się 5 minut... Sceneria Całkowo, bez eventów, ładuje się u mnie 2-3 minuty.
Opis screenów:
1. Podmieniłem składy, zrobiło się żółto-niebiesko.
2. Nowe beczki od Patryka - dzięki temu efekt wizualny jest o niebo lepszy niż był.
3. Ogólny wygląd na stacje przed manewrami.
4. Z pozdrowieniami dla Quarka-t - najdłuższa zdawka w Polsce.
5. Po przyjechaniu zdawki wyjeżdżamy na manewry.
6. Jak wyżej.
7. Jak wyżej (autorzy ST44: LHS_ST40S i Patrykos).
I tu należy się wtrącenie:
Screenów nie ma, ale za to film z manewrów. A dokładniej z wypychania składu. Komendy podaje nam manewrowy stojący na ostatniej węglarce.
8. Dzięki manewrowemu ładnie połączyłem składy.
9. Wygląd składu po uformowaniu:
* długość: 390 metrów
* masa: 1590.7 ton
10. Jak wyżej.
11. Tutaj możemy zauważyć, że skład stoi za semaforem. W takiej sytuacji można wyjechać na rozkaz, co zamierzam zastosować.
Niebugoclaw:
--- Cytat: Benek w 25 Lutego 2011, 19:35:58 ---11. Tutaj możemy zauważyć, że skład stoi za semaforem. W takiej sytuacji można wyjechać na rozkaz, co zamierzam zastosować.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, w tej akurat sytuacji raczej nikt nie robiłby problemu, żeby dyktować rozkaz. Po prostu, dyżurny stawia wyjazd (zakładając, że pociąg nie stoi jeszcze na odcinku izolowanym za semaforem) i informuje przez radio, że można śmiało ;)
Benek:
Widzisz, to ciekawe co mówisz, bo ja słyszałem, że wyjeżdża się na rozkaz lub spycha się skład tak, aby było widać semafor. Będę musiał się rozpytać co i jak :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej