Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo - CTL

<< < (23/24) > >>

surgeon:

--- Cytat: Benek w 23 Marca 2011, 12:22:25 ---Na czym się opierasz?
--- Koniec cytatu ---
Na własnych obserwacjach.

--- Cytat: Benek w 23 Marca 2011, 12:22:25 ---Tam masz przejazd za Wilisiem. Nawet ponoć przed SHP daje się W13, więc czemu by nie przed zwrotnicą?

--- Koniec cytatu ---
Ponoć karty ATI są złe, be i w ogóle symulatory się na nich wysypują bez powodu.

Benek:
W13 przed SHP potwierdził mi dyżurny ruchu, więc nie takie z palucha wyssane. Zawsze mogę usunąć kilka wskaźników na stacji. Wyjdzie na testach. Póki co zostawię.

Siecool:

--- Cytat: surgeon w 23 Marca 2011, 11:59:32 ---W13p.inc przy każdym torze na stacji? Trochę przesadziłeś.

--- Koniec cytatu ---
Sadziłem te wskaźniki wg Ie-1, a tam jest takie coś:

--- Cytuj ---b) wskaźnik W 13 ustawia się w odległości 50 m od osłanianego
miejsca, z obu stron tego miejsca, przy każdym torze,
--- Koniec cytatu ---
Wcześniej w ogólnych wskazaniach jest, że na stacjach wskaźniki po prawej stronie. Jak to jest stosowane nie wnikałem, na każdej stacji i w obrębie każdego ZLK może być inaczej (na modernizowanych liniach w W-wie to w ogóle sobie nie przypominam takiego wskaźnika). Co do SHP:

--- Cytuj ---wskaźnik W 13 stosuje się do oznaczania miejsc, w szczególności
przejazdu, mostu, rozjazdu, urządzeń oddziaływania tor-pojazd,
czujnika szynowego, urządzeń do wykrywania zagrzanych
osi i płaskich miejsc lub innych urządzeń w torze,
--- Koniec cytatu ---

surgeon:
A widział ktoś gdziekolwiek w Polsce na jakiejkolwiek stacji, aby wszystkie tory były obstawione przez w13? Bo może faktycznie gdzieś tak jest, tylko jeszcze tam nie byłem? :)

KubaPKP:

--- Cytat: Benek w 23 Marca 2011, 12:36:07 ---W13 przed SHP potwierdził mi dyżurny ruchu, więc nie takie z palucha wyssane. Zawsze mogę usunąć kilka wskaźników na stacji. Wyjdzie na testach. Póki co zostawię.

--- Koniec cytatu ---
Teoretycznie powinno być ale w praktyce już nie ma.
http://pl.wikipedia.org/wiki/W13_(kolej)
Widziałem bardzo dużo miejsc gdzie według mnie powinien tam stać W13 a nie stoi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej