Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Dodatki by Pendolino
Pendolino:
Przedstawiam screeny z mojego pierwszego dodatku do Maszyny. Proszę o opinię osób władających lepiej ode mnie 3ds max'em, czy 158 poly to dużo, pousuwałem wszystkie zbędne płaszczyzny, jako że to ma być na peronach dałem 20 Sides na cylindrze, i czy to się w ogóle do czegokolwiek nadaje ;)
Bombardier:
Można prosić o screeny przy włączonym wideframe+normal (F4)?
Patrykos:
Jak najbardziej możesz zrobić z mniejszej ilości sides. Poręcze w taborze zazwyczaj mają 3 i jest ok, możesz bez problemu zjechać do mniejszej ilości, 20 to troszkę dużo. No chyba, że zastosujesz odpowiedni lod.
Bombardier:
--- Cytuj ---Jak najbardziej możesz zrobić z mniejszej ilości sides. Poręcze w taborze zazwyczaj mają 3 i jest ok, możesz bez problemu zjechać do mniejszej ilości, 20 to troszkę dużo. No chyba, że zastosujesz odpowiedni lod.
--- Koniec cytatu ---
Poręcze z wartością 3 dla Sides wyglądają koszmarnie, nawet smooth nie daje rady wystarczająco. Drastyczne zmniejszanie parametru Sides doprowadzi do brzydkiego wyglądu górnej części tablicy. Do tego, nie stosowałbym LoD, tylko zrobił jak napisał kiedyś Ra:
--- Cytuj ---Zamiast robić LoD zrób tak, żeby w T3D był tylko jeden submodel z jedynkowym transformem - będzie się wyświetlać szybciej. Jest 46 trójkątów, na LoD byś musiał dać 10 - to nie jest duży zysk. VBO szybciej wyświetli 46 trójkątów, niż procesor sprawdzi, który submodel ma się wyświetlić.
--- Koniec cytatu ---
A sama tablica wygląda fajnie, z przemyślaną siatką. Jeśli faktycznie usunąłeś niewidoczne płaszczyzny, to nic tylko wydawać. Fajnie, że kilka osób zajmuje się modelowaniem infrastruktury.
Pendolino:
Jak proponujecie, na ile Sides zmniejszyć? do 15? do 10?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej