Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień
Potrzebne materiały na EW58
czarek.bl:
--- Cytuj --- Mam pytanie do osób, które już były w pobliżu EW58. Jak wygląda dostępność tych składów? Czy potrzebne jest jakieś zezwolenie/zgłoszenie chęci odwiedzenia ich?
--- Koniec cytatu ---
Wygląda to tak że jeszcze w sierpniu jednostki były szczelnie zamknięte i zaplombowane, jak byłem na Cisowej 2 lutego to większość z nich jest otwarta. Skm z góry zabrania wejścia do jednostek ponieważ jakiś czas temu pewien maszynista z Malborka zaczął sobie dorabiać rozkradając EW58, ostatecznie maszynista miał wyrok w zawiasach lub poszedł siedzieć, przez niego EW58 nie są zdatne do jazdy bo powyjmował wszelkie kable, rurki itd. a podobno 028 ma jeszcze jakieś kilometry ale nie wiem ile w tym prawdy. Niedaleko EW58 stoi Pendolino i przy tym składzie jest zawsze ochrona wynajęta przez IC, jak się zagada z ochroniarzem to można z nim wejść do EW... tak jak jest to widoczne na moim filmie.
Zdjęcia na tekstury postaram się przesłać między 13 a 16 lutego, wystarczą zdjęcia jednej kabiny czy też lepiej zrobić zdjęcia dwóch kabin ?
Sawi:
Najlepiej obie kabiny i to co powyżej napisał Sebastian. Jeśli to prawda, to kawał gnoja z tego kogoś. Mam nadzieję, że odpowiednio się nim zajmą.
EDIT:
Według planów coś wynosi 86,5. Czyżby to były gumy? Póki co ewka na wózkach 3 serii klopa, ramie i przerobionych drzwiach (na skrzydło 830) jeśli są tak samo szerokie jak w EN57. Wydłużyłem je nieco na końcach by nie było dziur.
czarek.bl:
Witam. Na Cisowej byłem w piątek wraz z kolegą. Udało się zrobić zdjęcia na tekstury kabiny, pogoda nie pozwoliła na wykonanie zdjęć pudła. EW58 są w opłakanym stanie, najprawdopodobniej zostaną skasowanie do końca roku, mają zostawić jedną sztukę która stanie jako pomnik na Cisowej. Niektóre człony EW są pokryte w całości grafity i nie wiem czy jest sens fotografowania ich na tekstury, ponadto brak tablic czołowych "EW58-???" oraz w niektórych przypadkach reflektorów. DTR'ke SKM udostępni mi najprawdopodobniej w kwietniu. Zapraszam do obejrzenia filmu który obrazuję stan wnętrza EW58 na dzień dzisiejszy.
W poniższym linku znajdują się zdjęcia które udało się wykonać. Mam nadzieje że uda się z nich coś zrobić.
http://eu07.pl/userfiles/22447/foto-Fotki_na_tekstury_ew58.zip
Udało się też nagrać dźwięk nastawnika (może uda się go wykorzystać) link poniżej.
&feature=youtu.be
Pozdrawiam.
Sawi:
W wolnej chwili rzucę okiem na poniższy link. Bardzo dziękuję za wywiązanie się z danego słowa. Jestem mile zaskoczony. Co do zdjeć pudeł na tekstury są one jak najbardziej potrzebne, bo bez nich użycie tych obecnych na nowym modelu mija się z celem. Zatem są one nieodzowne by model wyglądał jak w rzeczywistości. To, że grafity trudno. Szkoda, że dopiero teraz się ruszyło w tym temacie, bo pewnie jak te EW58 tam dotarły wyglądały o niebo lepiej. No nic czasu nie cofniemy i trzeba działać póki jest jeszcze jakaś możliwość.
kacp3r:
A co ze zdjęciami JONIN_EZT? Nic się nie nada? Jeżeli tak, to awaryjnie mogę w któryś zachmurzony wtorek zajechać na zdjęcia. Zdjęcia z cyfrówki 5 MPx stykną?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej