Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny
Graffiti na wagonie
JONIN_EZT:
--- Cytat: macius5991 w 16 Stycznia 2011, 16:14:07 ---Oczywiście, że lepiej. Jednakże ja zostawiłbym chociaż 1 czysty człon. Widziałeś kiedyś cały zamalowany skład?
--- Koniec cytatu ---
To chyba nigdy w Trójmieście nie byłeś. Tam jak się graficiarze rzucą na SKMki to tylko fartem nie są wszystkie człony zamalowane. Zwykle wszystkie są poszkodowane, w szczególności te z reklamami, które go dziś tak jeżdżą, bo nikomu nie chce się tego zmywać (jednocześnie uszkadzając reklamy).
szogun:
--- Cytat: macius5991 w 16 Stycznia 2011, 16:14:07 ---Widziałeś kiedyś cały zamalowany skład?
--- Koniec cytatu ---
No i to spota :P Cały prawy bok był zamalowany (nieważne czy blacha czy szyby).
janek32:
--- Cytuj ---To chyba nigdy w Trójmieście nie byłeś. Tam jak się graficiarze rzucą na SKMki to tylko fartem nie są wszystkie człony zamalowane. Zwykle wszystkie są poszkodowane, w szczególności te z reklamami, które go dziś tak jeżdżą, bo nikomu nie chce się tego zmywać (jednocześnie uszkadzając reklamy).
--- Koniec cytatu ---
Jak tam byłem w lipcu poprzedniego roku, na którejś stacji za Gdynią Główną Osobową w kierunku Rumii graficiarz wszedł na tory za jednostką, która przyjechała chwilę wcześniej i zaczął bazgrać. Cała sytuacja w dzień, widziałem ją z okna innego pociągu.
JONIN_EZT:
Dlatego moim zdaniem nie powinniśmy wypuszczać tego typu tekstur z grafity (chyba, że własne jakieś projekty przeróbki). Jeszcze robić reklamę tym (już nie będę publicznie mówił brzydko kto), że ktoś ich ściero-malunki będzie wystawiać jako materiał do symulatorów. Nie no, róbcie co chcecie, ale dla mnie tego typu usprawnienia nie powinny mieć miejsca.
Nie wiem jak to w innych regionach wygląda, bo mnie dawno poza Trójmiastem nie było, ale u nas niestety słabo się dba o ochronę taboru. Nawet "święte" SPOTy ala SKM Trójmiasto, które zawsze stały na hali od początku służby od 2008 roku dla ochrony, to już miały parę ataków tego typu po 2 latach eksploatacji, gdzie zaprzestano już takiej rygorystycznej ochrony (kwestia czasu). Fakt jest tego mniej niż kiedyś, gdzie parę EZTów jeździło z tym samym grafity po parę lat i nikt nie mógł ruszyć mięsa i zmyć tego.
chyzy17:
--- Cytat: JONIN_EZT w 16 Stycznia 2011, 20:17:38 ---Dlatego moim zdaniem nie powinniśmy wypuszczać tego typu tekstur z grafity (chyba, że własne jakieś projekty przeróbki). Jeszcze robić reklamę tym (już nie będę publicznie mówił brzydko kto), że ktoś ich ściero-malunki będzie wystawiać jako materiał do symulatorów. Nie no, róbcie co chcecie, ale dla mnie tego typu usprawnienia nie powinny mieć miejsca.
--- Koniec cytatu ---
Symulator ma być realistyczny, więc ja nie widzę żadnego problemu aby były takie tekstury. Jak realizm to realizm.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej