A dziękuje serdecznie Kolego:) Tyle tych tras że jeszcze nie przerobiłem każdej a każda to 30min-do ponad h (w zależności od techniki
jazdy) więc to czasożerne:) Jak obejrzę dodam ew inne pytania co budzi moją ciekawość....
Generalnie chcę stworzyć taką halę fabryczną, zwykłą halę, prostokąt 18x63m(w realu). Do tego oczywiście tekstura zewnętrzna to
wiem jak się robi, a pytanie moje czy da się zrobić i wewnętrzną i jak ją implementować w scenerii instrukcją w języku C?
Nobo np dla budynku prawda, tworzę sobię stosowną bryłę, a następnie"oklejam" jej ściany zewnętrzne teksturą z pliku, odpowniednio
skrojoną i dopasowaną do rozmiaru bryły. A jak zaimplementować instrukcją teksturę na ściany wewnętrzne? Może najlepiej jakaś
przykładowa linijka.... Bo chodzi mi o to żeby jak już się wjedzie na tą halę moją nie było tam w środku czerni wkoło a właśnie jakieś
tekstury na ścianach, potem także może jakieś bryły maszyn, suwnic... ale to daleeeka droga:)
A co do M62 dziękuję za odp., mam nagrania oryginalnej M62 Rail Polska gdy startuje które zrobił mi wujek pracujący tam jako maszynista.
Myślę że jeśli odpowiednio je skroję i obrobię to będzie ładnie i wtedy wrzucę zgodnie z Kolegi instrukcją.
Posiadam także sporo, i mogę posiadać - nagrań z radiotelefonu. Mieszkam w Zabierzowie, mała to dziś stacja zwana obraźliwie przystankiem po tym jak kiedyś była stacją na 2 tory postojowe, trzy bocznice, w tym jedna z rampą i dwie nastawnie (dziś tylko jedna którą możecie obejrzeć w paru sceneriach). Ale do rzeczy, otóż często nasłuchuję rozmów z PKP zarówno jak i Rail Polska który wozi
tędy bodajże węgiel na Hutę w Krakowie... Słyszałem że ktoś z twórców poszukuje takich nagrań, więc mogę sporo udostępnić, zarówno
tych lokalnych z przelotu przez nastawnię i konduktora jak i tych z Krakowa z KGz KND i innych manewrowni Krakowskich.
Siedzę też sporo w obróbce dźwięku na codzień więc mogę też spreparować pliki na potrzeby symulatora tak by głosy z nastawnii były
inne, inne konduktora a inne maszynisty. Proponuję także dodać głosy kobiece, wszak konduktorki i kierowniczki pociągów też się
zdarzają nierzadko:) Do scenerii istniejących dodałbym także dźwiękowo na początku próbę hamulców dla EN-ki, wiecie, często
maszynista z konduktorem je robią przed wyjazdem (przynajmniej w Krakowie) i warto byłoby mieć taką próbkę w paczce choćby nie
w każdej trasie a jako "opcja" do dodawania sobie wg. uznania.... Wogóle pracuję cichcem nad nowym edytorem załadunkowym....
Rainsted jest wspaniały i chwała mu. Ale nie daje on dla wybranej sobie trasy i scenerii dodawać własnych wagonów wybranych ani zmienić lokomotywy na naszą ulubioną..... A nie każdy lubi grzebalnictwo w plikach C czy plikach ini, więc tak sobie dzialam:)
Błagać nie będziemy, wiem, popsułem Tobie dobrą zabawę.
REWIZOR