Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Jakie semafory wykorzystać?
MuNiO:
--- Cytat: pioko17 w 03 Listopada 2010, 14:02:02 ---I jeszcze mam ostatnie pytanko odnośnie Sz. Co wskazuje tarcza ostrzegawcza, gdy na semaforze jest pokazane Sz? Pomarańczowe ciągłe, czy migające?
--- Koniec cytatu ---
Pomarańczowe ciagłe.
JONIN_EZT:
Na posterunku osłonnym, z reguły stawia się 4 komorowce przy kierunkach zwrotnych, a 3 komorowce bez możliwości jazdy w kierunku zwrotnym. Generalnie czy 4 czy 5 komorowe, to różnie bywa. Np w Wejherowie na wyjeździe w stronę Gdańska, są postawione 5 morowe mimo, że nie ma potrzeby wyświetlania sygnałów S4 S5, S12 i S13 (poprostu albo wyjmują lampki albo ich nie używają). Tak samo na wjeździe po torach skm gdzie wystarczają 4 komorowce (bez pomarańczowego dolnego) też jest ich 5.
Nie wiem czy to jest jakaś reguła na to czy tak czy tak, ale mówie, zwyklę się robi tak jak napisałem na początku.
Quark-t:
Mogą to być też zaszłości historyczne. W DG na wyjeździe w stronę Gołonoga stoi OIDP 5-komorowy, podczas gdy jazda może się odbywać tylko na wprost. Natomiast kiedyś istniał jeszcze wyjazd na bok, co nie zmienia faktu, że S4/S5 sensu tam nigdy (?) nie miało. Przy czym to (?) związane jest z jednym - za łukiem w stronę Gołonoga miał powstać dworzec kolejowy. Wówczas ten sygnalizator z 5 komorami miałby pewnie pozostać jako wjazdowy.
puma2091:
Kępno, semafory wyjazdowe w kierunku Wielunia 5-ciokomorowe, nie wiadomo dlaczego.
--- Cytat: Quark-t w 05 Listopada 2010, 15:41:02 ---Mogą to być też zaszłości historyczne.
--- Koniec cytatu ---
Może być też fakt że istniały kiedyś sygnały (bez pasków) zezwalające na wyjazd z V≤60km/h (w Kępnie takowe rozjazdy są zastosowane) a potem z Vmax.
Mannerheim:
--- Cytat: puma2091 w 05 Listopada 2010, 15:53:43 ---Może być też fakt że istniały kiedyś sygnały (bez pasków) zezwalające na wyjazd z V≤60km/h (w Kępnie takowe rozjazdy są zastosowane) a potem z Vmax.
--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie było takich sygnałów (ograniczenie do 60 km/h podane bez pasa).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej