Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

SZCZECIN PORT CENTRALNY

<< < (6/7) > >>

ST44:

--- Cytat: "piotrek" ---
--- Cytat: "ST44" ---
Ja dałem machajkę w "Koltomowie" na samej górze, troche pomachałem, a potem to z górki ok. 70 km/h :)
--- Koniec cytatu ---

Próbowałeś machajką wyjechać pod górę? :)

--- Koniec cytatu ---

Źle mnie zrozumiałeś :)
Ustawiłem machajkę przy peronie, ale żeby dojechać do skraju pziomego toru to trochę trzeba pomachać.
--- Koniec cytatu ---

Chodzi ci o to, że zjeżdżałeś nią z góry w dół. A mnie chodzi o to czy próbowałeś wyjeżdżać nią pod tę górę?

--- Cytat: "Mat_EU" ---

P.S. Czy ktoś pracuje nad modelem drezynki typu WM10 ?
--- Koniec cytatu ---

Tak.
--- Koniec cytatu ---

A będzie można nią pojeździć? Tak jak SM03 ma przekładnię mechaniczną więc może uda się komuś fizykę wykombinować.

Piotrek:

Chodzi ci o to, że zjeżdżałeś nią z góry w dół. A mnie chodzi o to czy próbowałeś wyjeżdżać nią pod tę górę?
--- Koniec cytatu ---

Nie próbowałem.

--- Cytat: "Mat_EU" ---

P.S. Czy ktoś pracuje nad modelem drezynki typu WM10 ?
--- Koniec cytatu ---

Tak.
--- Koniec cytatu ---

A będzie można nią pojeździć? Tak jak SM03 ma przekładnię mechaniczną więc może uda się komuś fizykę wykombinować.
--- Koniec cytatu ---

A ile biegów ma WM10 ?

TruckeR:
A czemu na WM10 mówi się zę to drezyna ? Moze się mylę, ale wydaje mi się, że drezyna to pojazd szynowy napędzany ręcznie, a WM10 ma przecież silnik ? A kto robi WM10 do Maszyny ? CHętnie bym to zobaczył w symulatorze. Gdybym mógł, to bym spróbował zrobić zdjęcia WM15 bo to też ciekawy pojazd, a do tego ma dźwig (no chyba że znowu coś pomyliłem i chodzi mi o coś innego ). Pamiętam że WM10 robił chyba ET22-1001 czy jakoś tak, ale został zbanowany, więc czy teraz WM10 robi ktoś inny ?

Jaco:

--- Cytat: "TruckeR" ---A czemu na WM10 mówi się zę to drezyna ?
--- Koniec cytatu ---

To jest potoczna nazwa. Tak naprawdę WM oznacza "wózek motorowy".

--- Cytat: "TruckeR" ---Gdybym mógł, to bym spróbował zrobić zdjęcia WM15 bo to też ciekawy pojazd, a do tego ma dźwig
--- Koniec cytatu ---

Z pewnością 15 - tka to ciekawy pojazd. Jednak jego konstrukcja znacznie odbiega od WM5 czy WM10 i pochodnych WMB itd. Ta "duża drezyna" potrafi bez problemu manewrować ze składem roboczym zestawionym z nawet do 10 wag. mieszkalnych (ZNTK Lubań) lub bez problemu prowadzić poc. roboczy np. między stacjami węzła zestawiony nawet z 4 takich wagonów. Przy okazji "dźwig" nosi nazwę w nomenklaturze PKP - żuraw:)

|andy|:

--- Cytat: "Jaco" --- Ta "duża drezyna" potrafi bez problemu manewrować ze składem roboczym zestawionym z nawet do 10 wag. mieszkalnych (ZNTK Lubań) lub bez problemu prowadzić poc. roboczy np. między stacjami węzła zestawiony nawet z 4 takich wagonów.
--- Koniec cytatu ---

Lub przepychać 4 pługi+kombajn odśnieżny. Strasznie piszczy (charakterystyczny pisk), ale jakieś 20 metrów potrafi to przepchnąć i się nie spalić ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej