Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje

Dźwięk zasilacza radia :)

<< < (6/10) > >>

hexy:
dobra, zasilacz juz mam od wojtka thnx :)

teraz potrzebuje rozmow :) ma ktos to jeszcze zeby mi wrzucic na ftp?
jak tak to prosze o kontakt mailem lub gg :)

Wojtek M:

--- Cytat: "hexy" ---dobra, zasilacz juz mam od wojtka thnx :)

teraz potrzebuje rozmow :) ma ktos to jeszcze zeby mi wrzucic na ftp?
jak tak to prosze o kontakt mailem lub gg :)
--- Koniec cytatu ---

Cześć

ja się zabierałem za to 2 miesiące temu i do dziś nawet 1/10 nie zrobiłem. Ktoś mi wtedy podesłał piękne dialogi z Warszawy, jednak czasu mi brakuje strasznie. I plik będzie miał około 60 mb...

hexy:

--- Cytat: "Wojtek M" ---
ja się zabierałem za to 2 miesiące temu i do dziś nawet 1/10 nie zrobiłem. Ktoś mi wtedy podesłał piękne dialogi z Warszawy, jednak czasu mi brakuje strasznie. I plik będzie miał około 60 mb...
--- Koniec cytatu ---

No wlasnie o te piekne dialogi mi chodzi... a jesli chodzi o sklejenie rozmowy i odglosu zasilacza to ja moge sie za to zabrac tylko musze miec te dialogi (nawet pociete moga byc) mam czas wiec nie ma problemu

Mam jeszcze pewien pomysl co do odtwarzania radia pod symulatorem. Zamiast odtwarzac go winampem mozna wypalic dziwek na plycie cd-audio i odtwarzac systemowym odtwarzczem cd (zajmuje mniej procka niz winamp) lub po prostu z napedu cd (jesli jest wyposazony w przycisk "play") To ostatnie rozwiazanie w ogole nie zajmowaloby procka :) a dzwiek moglby byc nagrany w jakosci 44100 Hz i 16 bit stereo.

ehh tak w ogole to jestem dzwiekowcem i muzykiem wiec moglbym popracowac nad dziekiem do symka... potrzebne sa tylko materialy :) robilem juz stereofoniczne stukoty kol i odglosy silnika (na sluchawkach naprawde to dobrze brzmialo)

pozdrawiam

Bartek:

--- Cytat: "hexy" ---ehh tak w ogole to jestem dzwiekowcem i muzykiem wiec moglbym popracowac nad dziekiem do symka... potrzebne sa tylko materialy :) robilem juz stereofoniczne stukoty kol i odglosy silnika (na sluchawkach naprawde to dobrze brzmialo)
--- Koniec cytatu ---

Też się zajmuję dźwiękiem i zaoferowałem swoje usługi przy powstawaniu Nebuli. Niestety, jak na razie stereo nie ma raczej sensu. W Nebuli będzie pozycjonowanie źródła dźwięku oparte na DirectX chyba... Na razie odszumiłem kilka dźwięków i poprawiłem ich końcówki (fade-out) - efekty podesłałem Wingerowi, może będą w nowej aktualizacji.

Co się tyczy planów na przyszłość, to należałoby nagrać od początku większość dźwięków i to porządnie pod kątem Nebuli. Tam będą dźwięki 16-bit, 44100 Hz, więc przyzwoitej jakości i nie ma co wpychać tam obecnych. Dźwięki trzeba by przedtem obrobić (co mogę zrobić), żeby brzmiały odpowiednio dobrze - taki mini mastering. Liczę tutaj na pomoc Wojtka ze względów wiadomych :)

hexy:
no ale nebuli jeszcze nie ma :) a umilic sobie jazde trzeba :)

wiec ktos mi podesle te rozmowy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej