Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Pogoda w symku

(1/5) > >>

Paul:
Witam,

Kiedyś wspominałem o programiku który by zmieniał współczynniki atmosfery i światła dziennego w symku. Miało by się to odbywać tak: w scenerii w miejsce linijek atmo i light wpisało by się "include atmo.inc end", a program by ten plik zmieniał.

Pit pisał że się za to weźmie, ale mam wrażenie że za wiele czasu nie ma za to ja mam i korzystając z dobrodziejstw Delphi 7 postanowiłem sam się za to wziąść. Cóż mi z tego wyszło, widać poniżej:

Nawet działa (a przynajmniej tak mi się wydaje:)).

Później mógłbym spróbować jakoś to zmergować ze starterem Pita który też jest w Delphi.

Jak widać lista "standardowe" już nie jest pusta:] Jednakże zachęcam do  napisania jakiś ciekawych propozycji.

PS. Może ktoś mnie oświeci i podpowie jak w Delphinie pozamieniać w stringu przecinki na kropki, bo moja metoda jest okrutnie skomplikowana.

km:

--- Cytuj ---
PS. Może ktoś mnie oświeci i podpowie jak w Delphinie pozamieniać w stringu przecinki na kropki, bo moja metoda jest okrutnie skomplikowana

--- Koniec cytatu ---

StringReplace z unitu SysUtils
Przykład:
wartosc:=stringreplace(wartosc,',','.',[rfReplaceAll]);

Piotrek:
Bardzo pomysłowy i praktyczny pogramik ;) Moze by to wrzucić do downloadu, jako wersję beta, albo przynajmniej na forum podać link ;)

Paul:
http://www.kontrakt-bhp.com.pl/paul/maszyna/meteo.rar

ZT-POZNAN:
Program całkiem fajny i praktyczny ale można by troche pozmieniać standardowe. Jak bede miał troche czasu to coś wam podżuce do standardowych. Pozdrowienia dla twórcy tego programu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej