Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Tekstury

<< < (4/5) > >>

Bartek:

--- Cytat: "Bart" ---Żebym nie był gołosłowny wraz z pojawieniem się modeli będzie jedna teksturka wyższej rozdziałki na próbę...
--- Koniec cytatu ---

A kiedy to nastąpi (upublicznienie nowej siódemki)? :) Rozumiem, że wraz z nowym modelem stare tekstury szlag trafi...

pROSiAczek:
bartek_g:bardzo dobrze sie domyslasz... bart: ja nie mowie ze wielkie (bo 3MB) teksturki sa najlepsze. chodzi mi tylko o to ze teki drobiazg jak zmiana wielkosci (zmniejszenie) tekstury urasta do rangi problemu. zgadzam sie z toba ze zrobic teksturke 1024x1024 jest duzo trudniej niz 512x512, a to ze z bardzo bliska idzie wychwycic niuanse je odrozniajace to fakt bezsprzeczny. moje rozwiazanie jest takie ze temu kto chce i ma do tego mozliwosci sprzetowe umozliwic korzystanie rowniez z trybu ze tak go nazwe "HiQuality". oczywiscie nikt nie musi podzielac mojego zdania, ale wydaje mi sie ze mysla troszke dalej niz kilka tygodni sporo osob zmieni sprzet na lepszy a co za tym idzie szybszy tj. taki ktory spokojnie pociagnie lepsze teksturki (niekoniecznie 1024x1024!) i to jest rowniez fakt bezsprzeczny. i moje zdanie wyraz wlasnie to perspektywiczne spojrzenie na nie tak wcale odlegla przyszlosc.

TruckeR:
Ee, nie musi tych starych textur trafić szlag. Wystarczy, że Bart zrobi bardziej szczegółowe modele, ale będą miały te same textury. Nowy model nie wyklucza starychtextur, no chyba że Bart jednak zmieni textury (tak jak to było z Et41).

hejnal:
Jeśli chodzi o widok z zewnątrz to rzeczywiście nie ma co przesadzać ale co z kabiną? Kabina zawsze jest tylko jedna na całą scenerje więc jak będzie miała bardzo szczegóławą teksture na której da się nawet opisy przycisków odczytać to bardzo to obciąży symka? Jeśli tak to jaka powinna być tekstura do wnętrza żeby było bardzo szczegółowo i nie zaniżać fps przy tym?

Nicolass:

--- Cytat: "TruckeR" ---Ee, nie musi tych starych textur trafić szlag. Wystarczy, że Bart zrobi bardziej szczegółowe modele, ale będą miały te same textury. Nowy model nie wyklucza starychtextur, no chyba że Bart jednak zmieni textury (tak jak to było z Et41).
--- Koniec cytatu ---

Bart zmienił mapowanie tekstur, dodatkowo tak jak ktoś już wcześniej pisał, co prawda lok ma nałorzoną teksturę 512x512, jedynie z tą różnicą, że wszelkie napisy i tabliczki (naprawy rewizyjne itp) mają osobne tekstury.

PS: Moje wiadomości nie są nowe, już takie info pojawiło się dwókrotnie na forum, ja to tylko powtarzam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej