Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Pulpity kostkowe i przebiegi

<< < (5/6) > >>

matfre96:
Ale po co kolega @Ra będzie się męczyć z generatorem, skoro kilka osób może zrobić pulpity.
Ja aktualnie tworze pulpity dla Krzyżowej.

tomekilawa:
Po co mamy się bawić w tworzenie planów i tracić czas skoro będzie generator który załatwi sprawę w dosłownie minutkę? Teraz są ważniejsze rzeczy do zrobienia takie jak lista przebiegów i rozkłady jazdy. Wy chcecie się na siłę bawić w jakieś kostki..., bo myślicie że jak coś takiego zrobicie to zabłyśniecie jako developerzy? ;] (kieruję to szczególnie do @epoka9.24).

AtapiCl:
Zgaszę zapędy co niektórych - sama bitmapa z kostkami nie wystarczy. W końcu jakiś program musi wiedzieć, że w danym punkcie jest lampka taka i taka, w innym innych rozmiarów, gdzieś indziej jest szczelina, a jeszcze gdzie indziej jest przycisk wciskany lub wyciągany...

puma2091:
Ja tu jeszcze może trochę odejdę od tematu ale... @Ra a jak chcesz załatwić prowadzenie AI na czyimś kompie? bo skoro to ma być multiplayer to warto by było wiedzieć, a raczej widzieć że się z kimś np mijamy ;)

Ra:
Jest już zrobiona możliwość wysyłania rozkazów do AI. Zamierzam synchronizować położenie pociągów odcinkami, czyli jeśli użytkownik sterujący wyjeżdża na szlak, to u pozostałych wypuszczane wszystkie AI. Gdy wszystkie dotrą do miejsca docelowego, można uznać przejazd za zakończony. Ewentualnie trzeba będzie czekać, aż wszystkie AI dojadą. Tor będzie uznany za wolny, jeśli u wszystkich podłączonych do serwera użytkowników będzie zwolniony.

Odnośnie pulpitu - narysować w edytorze Paula można, niemniej edytor ten nie zapisuje symboli kostek, więc potem ktoś będzie musiał "zdekodować" rysunek na opis zrozumiały dla programu obsługującego pulpit. Samo graficzne rozmieszczenie kostek jakimś pozytywnym wkładem pracy będzie i też się przyda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej