Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
3DS - pytania
tomekilawa:
Kolejne pytanko na temat 3dsmaxa. Otóż dodałem punkt do edycji geometrii bryły w editable mesh. Chcę go teraz przywiązać do bryły - jak to zrobić?
Rozi:
Jakbyś napisał nieco raźniej jaśniej o co ci chodzi, to może bym pomógł :)
Quark-t :)
tomekilawa:
No dobra napiszę jaśniej :P. Mam bryłę, wyeksportowałem ją do editable mesh, później patrzę do zakładki edit geometry i mam taki button jak create. Stworzyłem nim punkt i przesunąłem go opcją move do tego miejsca co mi się podoba. Następnie chcę go przytwierdzić do bryły i móc nim zmieniać wygląd tejże bryły. Zaś wychodzi tak że on wygląda jakby był przytwierdzony - a jest inaczej i te linie które oznaczają rogi boxa się podwyższają i idą do góry razem z tym punktem, a model dalej jest taki sam.
Rozi:
Łatwiej będzie jak zrobisz screeny tego co masz i co zamierzasz zrobić :)
tomekilawa:
--- Cytat: Rozi w 18 Sierpnia 2010, 14:10:15 ---Łatwiej będzie jak zrobisz screeny tego co masz i co zamierzasz zrobić :)
--- Koniec cytatu ---
Na razie to się uczę modelować. Choć jest jeden model który chcę zrobić, mianowicie wagon do przewozu zboża Tadgns (takiego raczej nie ma jeszcze). Wczoraj stało kilka ich na stacji, ale były ze 20 torów ode mnie. Nie mam na razie na niego materiałów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej