Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
3DS - pytania
Rozi:
Nie chodzi mi, żebyś zademonstrował wagon, tylko tę bryłę którą stworzyłeś i pokazał na screenie, co chcesz zrobić
tomekilawa:
Chcę ten punkt zaznaczony w kółku przytwierdzić do bryły. (patrz załącznik)
Rozi:
Ha :D To się nie tak robi :) Wciśnij F3 chyba (wireframe). Editable poly - zaznaczanie wierzchołków. Na liście na dole wybierasz "cut" i tniesz bryłę jak się się podoba (najlepiej od wierzchołka do wierzchołka, choć niekoniecznie, zależy jaki efekt chcesz uzyskać) :)
Inny sposób to ("nie edytowanie wierzchołków, tylko "edge") wybierasz dwa rónoległe boki i włączasz opcję connect. Póżniej boki poprzeczne i znowu connect.
« Dodano: 18 Sierpnia 2010, 17:00:23 »Nagrałem filmik we frapsie, ale zamiast całego maxa, widać tylko jeden widok :/
tomekilawa:
Dzięki za napisanie o innej funkcji, też się przyda ale nie o to mi chodziło. Szukałem sposobu na dodanie punktu do bryły by ją formować tak jak innymi punktami w editable mesh i opcją vertex. Jak ją teraz znalazłem to nie wiem jak jej używać. :|
tomekilawa:
Robię trasę w maxie i napotkałem na pewien problem. Gdy dodaję jakiś obiekt, czy to tor czy budynek, gdy chcę go przesunąć opcją move, to dana rzecz przesuwa się np. co 200m. Podobnie jest gdy wybiorę tor i chcę przesunąć jego końce za pomocą modify>selection>vertex w menu po prawej stronie (tam gdzie są buttony do robienia box'ów itp.). Jak temu zaradzić?
Quark-t
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej