Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Czym zapisać teksturę do dds'a?

<< < (3/3)

Davidsonxx:
Faktycznie... pobawiłem się i zrobiłem; wprawdzie skaliczyłem ale lepiej nie umiem wyprostować - efekt:

Wziąłem kabinę na pół i w obu oddzielnie zmieniłem perspektywę i skleiłem.

Wystarczy tyle jak na teksturę ?

Patrykos:
To Twoje pierwsze tekstury? Jeśli tak, to bardzo ładnie zaczynasz :) Teraz żeby wyrównać to skrzywienie nad środkową szybą, możesz wyrównać stemplem i załatać plasterkiem ;)

Davidsonxx:
Następne pytanie związane z teksturami. Posiadam DXTBmp i próbowałem nim zapisać teksturę do DDS. Wszystkie tekstury z MaSzyny we właściwościach pokazują DDS DXT5. Więc ładuję zgodną alphę, i zapisuję do DDS DXT5. A w MaSzynie brak tekstury. Coś nie tak? Jaki program do tego używacie?

EDIT: Problem rozwiązany przez PW

Zawsze możesz opisać rozwiązanie tutaj - wszak nie wiadomo ilu jeszcze ludzi ma taki sam problem :)
ZiomalCl

Więc prosta rzecz - DXTBmp jakoś źle zapisywał - @szogun polecił DDS Converter 2 i tyle ;P

PS. Nie chwaląc się mówię że zamierzam wydać moją pierwszą teksturę w życiu - premiera prawdopodobnie jutro ;) Alpha do poprawki tylko mi została :)

Edit: Okazało się że więcej jeszcze muszę poprawek wprowadzić... a poza tym to się z motyką na słońce porwałem podając datę premiery :P Czas do ukończenia nieokreślony

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej