Autor Wątek:  Wydzielone z: Rotfl!  (Przeczytany 1743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ABu

• Zasłużony dla Symulatora
  • Otrzymane polubienia: 49
Wydzielone z: Rotfl!
« dnia: 30 Maja 2010, 22:45:11 »
Mały OT związany ze screenem @huntera, jeśli będzie potrzeba to proszę wydzielić:
czy pokazywanie paczek papierosów w symulatorze przy założeniu że korzystają z niego również nieletni jest w świetle polskiego i europejskiego prawa legalne? Czy pokazanie opakowania czasem nie podpada pod zabronioną 'promocję'?
(art. 8 i art. 12 Ustawy z dnia 9 listopada 1995 r. o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych oraz art. 1 p. 5 Ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o zmianie ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych)
ABu

Offline MKdudu

• Otrzymane polubienia: 2
Odp: Wydzielone z: Rotfl!
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Maja 2010, 22:48:42 »
Mały OT związany ze screenem @huntera, jeśli będzie potrzeba to proszę wydzielić:
czy pokazywanie paczek papierosów w symulatorze przy założeniu że korzystają z niego również nieletni jest w świetle polskiego i europejskiego prawa legalne? Czy pokazanie opakowania czasem nie podpada pod zabronioną 'promocję'?
(art. 8 i art. 12 Ustawy z dnia 9 listopada 1995 r. o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych oraz art. 1 p. 5 Ustawy z dnia 28 listopada 2003 r. o zmianie ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych)
Niby dlaczego to jest dla nieletnich?, nie jestem palaczem ani nie byłem, ale skoro jest bardzo łatwo dostać paczkę papierosów (mówię o osobach nieletnich) to w takim razie wychodzi na to że każdy te ustawy ma daleko w .... . Każdy pali na własną rękę, ze świadomością że w nim rodzi się stopniowo rak płuc.
P.S
Można prosić Administrację o przeniesienie tych dwóch ostatnich wątków do innego działu?.
Z Góry Dziękuję, Pozdrawiam.
Przepraszam za OT.
^^PR Rzeszów^^

Offline hunter

• Zasłużony dla Symulatora
    • kolej.banda.pl
  • Otrzymane polubienia: 5
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Maja 2010, 22:57:49 »
Jesli ktos pokaze mi paczke fajek to zaczne z tego powodu palic? Nie robmy z siebie idiotow! Inny przyklad - jak na budynku jest jakies nieprzyzwoite graffiti (gole baby itp), to mam przeniesc budynek? Jak az tak bardzo to razi niektorych to moge screen usunac...
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2010, 23:05:09 wysłana przez hunter »
Z pozdrowieniami,
Grzegorz Durbajło

http://www.kolej.banda.pl/ - moje kolejowe zdjęcia.

Offline MKdudu

• Otrzymane polubienia: 2
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Maja 2010, 23:03:29 »
Jesli ktos pokaze mi paczke fajek to zaczne z tego powodu palic? Nie robmy z siebie idiotow! Jak az tak bardzo to razi niektorych to moge screen usunac...
Nie, proszę nie kasować.. ten screen miał nam pokazać co innego a paczka fajek trafiła tam pewnie przypadkowo, a to wcale nie oznacza że nieletni od dziś rzucą się po papierosy do sklepu.

Zakończmy tą dyskusję. PW też działa.
Zbędne na bocznicę.
/ Żuk
« Ostatnia zmiana: 30 Maja 2010, 23:08:08 wysłana przez Żuk »
^^PR Rzeszów^^