Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Projekt Rochowice
Krzysiek626:
Mogę podesłać sporo zdjęć na wysięgniki i bramki, fotki zrobiłem między stacją Łódź Widzew i Bedoń po modernizacji odcinka.
AtapiCl:
Ej, @pekap niedawno się zobligował coś do bugs wrzucić w najbliższym czasie. Więc w sprawie sieci już się nie gorączkujcie.
jageer:
--- Cytat: P.J. w 26 Maja 2012, 17:13:57 ---Na ostatnim screenie ( być może się mylę) widać jak tor tworzy załom wklęsły. Przydałoby się wstawić wstawki o stopniowo zmienianym pochyleniu. Pozwoliłoby to na bardziej zaokrąglane przejście z pochylenia na tor poziomy.
Efekt finalny jak układałem z pochyleniem tory przedstawiam na poniższych screenach. Mam nadzieję, że w miarę widać. Jeden tor znajduje się w pozycji o pochyleniu 0 promila a drugi zaczyna "wspinać się" na nasyp.
--- Koniec cytatu ---
Kolego, a gdzie biegnie taka mega ilość pędni?
P.J.:
--- Cytuj ---Kolego, a gdzie biegnie taka mega ilość pędni?
--- Koniec cytatu ---
Faktem jest, że jest tam tych drucików za dużo - ale to tylko dekoracja. Wykorzystałem tylko to co mi zaoferowały dostępne modele w maszynie przy tworzeniu scenerii.
A mi chodzi o ten załom wklęsły toru, który jednak ma wpływ na charakterystykę jazdy wstawionego modelu i jego fizykę.
firleju:
Załom profilu pionowego tworzy się jako łuk. Opcja jest dostępna od samego początku MaSzyny, gdyż każdy tor jest krzywą beziera. Jeśli używasz skryptów 3ds to opcja do tworzenia takich łuków jest od 2008 roku. Jeśli ręcznie to wystarczy policzyć sobie parametry jak dla każdego innego łuku będącego krzywą beziera (promienie zaczynają się od 5000 [m]) tylko w innym układzie współrzędnych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej