Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Maszyna Open Source
hexy:
open source?
dla mnie panowie sprawa wyglada tak:
nawet zajefajny programista moze nie odnalezc sie w nieuporzadkowanym kodzie... wiec sie nie dziwie ze nie chetnie udostepniacie :)
zeby ten kod ladnie poukladac pewnie byloby z tym wiele roboty a to spowolniloby prace nad samym symulatorem, a tego wszyscy chyba bysmy nie chcieli :)
moje osobiste stanowisko w tej sprawie
i pozdrawiam szanownych :)
Maciu:
--- Cytat: "hexy" ---open source?
dla mnie panowie sprawa wyglada tak:
nawet zajefajny programista moze nie odnalezc sie w nieuporzadkowanym kodzie... wiec sie nie dziwie ze nie chetnie udostepniacie :)
zeby ten kod ladnie poukladac pewnie byloby z tym wiele roboty a to spowolniloby prace nad samym symulatorem, a tego wszyscy chyba bysmy nie chcieli :)
--- Koniec cytatu ---
Moze i masz racje... na pocztaku tak by moglo byc, ale patrzac bardziej w przyszlosc (zakladajac ze symulator bedzie sie caly czas rozwijał) to napewno to pomoglo by to projektowi. Co do tego ze kod nie jest uporzadkowany to moze to jest akurat szansa na to zeby go w koncu uporzadkowac??
Nie prawda jest tez ze prace zostana spowolnione, przeciez w ten sposob wiecej ludzi bedzie aktywnie uczystniczyc w projekcie . Coraz wiecej ludzi porusza ten temat, wystarczy spojzec na "miedzynarodowa" część forum. Jeden gosciu nawet zadeklarowal pomoc...
McZapkie:
Proponuję temat zamknąc i powrócić do niego, gdy ktoś wreszcie postawi to CVS z interfejsem przez WWW.
Marcin_EU:
--- Cytat: "McZapkie" ---Proponuję temat zamknąc i powrócić do niego, gdy ktoś wreszcie postawi to CVS z interfejsem przez WWW.
--- Koniec cytatu ---
Ale CVS chyba nie ma sensownego intrerfejsu WWW. Jedyny ktory znam z sourceforge.net to taki, ktory pozwala jedynie na przegladanie roznic, nawet pelnych plikow sciagnac z tego sie nie da.
orzech:
--- Cytat: "Marcin_EU" ---
--- Cytat: "McZapkie" ---Proponuję temat zamknąc i powrócić do niego, gdy ktoś wreszcie postawi to CVS z interfejsem przez WWW.
--- Koniec cytatu ---
Ale CVS chyba nie ma sensownego intrerfejsu WWW. Jedyny ktory znam z sourceforge.net to taki, ktory pozwala jedynie na przegladanie roznic, nawet pelnych plikow sciagnac z tego sie nie da.
--- Koniec cytatu ---
Np. http://cvs.pld-linux.org/
Można oglądać różnice, można ściągnąć dowolną rewizę pliku.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej