Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
TRASA POZNAŃ-KLUCZBORK
hejnal:
No nie przesadzajcie. sama praca maszynisty nie jest aż taka szkodliwa (zwyjątkiem pracy na parowozie ;) ). Problem w tym że trzeba mieć zawód mechanik (lub inny ale wtedy trzeba swoje na warsztacie odrobić) a która kobieta by chciała być mechanikiem. Może samochodowym to jeszcze ale tu są trochę większe gabaryty. Ale to że ja się nie spotakałem z kobietą za nastawnikiem to nie znaczy że takich niema!
PS Jeśli chodzi o tramwaje to w zajezdni często widywałem kobietę która na warsztacie naprawia tramwaje :)
ET22_RULZ:
--- Cytat: "hejnal" ---No nie przesadzajcie. sama praca maszynisty nie jest aż taka szkodliwa (zwyjątkiem pracy na parowozie ;) ).
--- Koniec cytatu ---
Oj jezdzily kobitki na parowozach :)
--- Cytat: "hejnal" ---Problem w tym że trzeba mieć zawód mechanik (lub inny ale wtedy trzeba swoje na warsztacie odrobić) a która kobieta by chciała być mechanikiem.
--- Koniec cytatu ---
Eee? Od kiedy trzeba miec zawod mechanik? Mechanikow to pewnie na warsztat brali ale do jazdy to 30 lat temu w gazecie napisali, ze chca elektrykow.
EU07-457:
--- Cytat: "hejnal" ---Problem w tym że trzeba mieć zawód mechanik (lub inny ale wtedy trzeba swoje na warsztacie odrobić).
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że jak masz zawód mechanik, to też będziesz musiał swoje na warsztacie odrobić. To nie jest to samo, co wizyta na warsztacie w ramach praktyk szkolnych. No i chyba podczas kursu na maszynistę też warsztat jest przewidziany niezależnie od zawodu.
hejnal:
--- Cytat: "ET22_RULZ" ---Eee? Od kiedy trzeba miec zawod mechanik?
--- Koniec cytatu ---
Jak sądzisz, dlaczego na maszyniste mówi się: "Mechanik" ? :)
Pozatym:
--- Cytat: "hejnal" ---trzeba mieć zawód mechanik (lub inny ale wtedy trzeba swoje na warsztacie odrobić)
--- Koniec cytatu ---
całkiem możliwe że mechanik też musi na warsztacie popracować ale napewno jest inaczej traktowany i nie musi tak dłógo jak w przypadku innych zawodów.
PS Dzisiaj to nie trzeba mieć żadnego zawodu, wystarczy (czytaj trzeba) mieć wójka dyrektora.
EU07-457:
--- Cytat: "hejnal" ---całkiem możliwe że mechanik też musi na warsztacie popracować ale napewno jest inaczej traktowany i nie musi tak dłógo jak w przypadku innych zawodów.
--- Koniec cytatu ---
Pewnie coś w tym jest jak masz na myśli mechanika spt, bo na mechanika ept preferowany jest raczej kierunek elektryczny.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej