Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Programy do modelowania obiektów 3D do MaSzyny.
IC Forumowicz:
Witam,
Myślę, że dobry dział. W PC Wordzie były 3 programy do robienia obiektów 3D. I dzisiaj się zastanawiałem czy będą odpowiednie do robienia lokomotyw i innych obiektów do maszyny. A więc: jeżeli umożliwiają tworzenie projektów 3D, będą dobre do MaSzyny? Nie instalowałem ich jeszcze na komputerze, więc za dużo sam nie wiem czy są odpowiednie. Na 100% nie tworzą projektu w 3DS, ale co to za problem skonwertować na 3DS? I pytanie końcowe: Czy jeden z pośród tych programów pewnie zastąpi płatny program 3DS max? Pozdrawiam, i czekam na odpowiedź.
Rozi:
--- Cytat: IC Forumowicz w 11 Kwietnia 2010, 20:43:42 ---Czy jeden z pośród tych programów pewnie zastąpi płatny program 3DS max? Pozdrawiam, i czekam na odpowiedź.
--- Koniec cytatu ---
Heh, kolego :) Skąd mamy wiedzieć czy będzie współpracował z maszyną, jeśli nawet nie wiemy jaki to program? Czy to Blender, czy Gmax czy dziesiątki innych programów..... tego nie wiemy.
tomekilawa:
Najlepiej napisz jakie to programy. Wtedy się pomyśli i jeśli dany program będzie dobry, być może ktoś wykona odpowiednie skrypty do eksportu i importu.
mechatronik:
@IC Forumowicz, nie ma lepszej metody jak sprawdzić czy się da czy nie ;). Ja tak kombinowałem z programem Solid Edge i eksportem do 3DSa. Wynik był taki, że @Patrykos pomagający w testach skwitował to tak:
--- Cytuj ---Ściągaj demo 3dsa, najlepiej 7 i modeluj a nie baw się w takie rzeczy :D
--- Koniec cytatu ---
;)
Patrykos:
--- Cytat: mechatronik w 11 Kwietnia 2010, 21:14:00 ---Ja tak kombinowałem z programem Solid Edge i eksportem do 3DSa. Wynik był taki, że @Patrykos pomagający w testach skwitował to tak:
--- Cytuj ---Ściągaj 3dsa, najlepiej 7 i modeluj a nie baw się w takie rzeczy :D
--- Koniec cytatu ---
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście demo majster! Demo!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej