Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pytania o eventy
Miłosz Dorsz:
Nie wiem jak to wygląda, ale jak w excelu nazwy będą w jednej kolumnie, to przy pierwszym torze wpisujesz 0001 klikasz na tą komórkę i przeciągasz w dół i w następnych wierszach jest automatycznie 0002, 0003 itp.
gg:
Tzn można byłoby tak zrobić, ale wtedy wszystkie nazwy z automatu by były, bo w kolumnie są też tory nazwane kiedyś przez @pozdze, a nie tylko none. Trzeba by było kopiować i omijać te inne nazwy, ale jak jest oki. 16000 wierszy no to trochę jest słaby pomysł. Co o tym sądzicie?
gg:
Ok. Udało mi się jakoś;) Powiem szczerze , że nie wyobrażam sobie robienie tego ręcznie od n1 do n12327. Posortowałem wg kolumny, gdzie były wpisy nazw.
Gorzej z eksportem do scm zrobiło mi się takie coś:
Jak to zrobić, tak jak przed eksportem do excela?
kamil1306:
Po dłuższej nieobecności próbuję napisać kolejny scenariusz. Wiele wątków sobie zdołałem przypomnieć lecz piszę w sprawie pomocy zrobienia komendy Event launcher wywoływany za pomocą klawisza w. Wiem, że taka opcja jest możliwa, patrzyłem jak to jest zrobione w jednej z misji na L053 lecz mam problem jak odpowiednio skonstruować takie zdarzenie. Proszę o wytłumaczenie.
Ra:
Kiedyś w misji "towarowy2" zrobiłem pomijanie ściągania uszkodzonego składu do Lisowa:
--- Kod: ---//pomijanie ściągania w Lisowie
node 100 0 none eventlauncher 847.618 264.858 -2103.834 100 w 0 manewrystop_lisow manewrystop_lisow end
//komórka aby inne pociągi nie oddziaływały na eventy w Lisowie
node -1 0 memcell_manewry_lisow memcell 0 0 0 a 1 0 none endmemcell
event manewrystop_lisow updatevalues 0 memcell_manewry_lisow a 0 0 endevent
--- Koniec kodu ---
Podane są współrzędne miejsca aktywacji oraz promień działania. Dwie nazwy eventów dotyczą użycia [Shift]. Pierwotnie event wykonywany był po zakończeniu manewrów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej