Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pytania o eventy

<< < (140/149) > >>

kamil1306:
Jak jest samo sem_info to się zatrzymuje, wszystko jest ok. Po dodaniu odcinka izolowanego nie zwraca uwagi na s1 tylko jedzie dalej. Masz rację @Benku. Sem_info działa. Po dodaniu odcinka już nie.
  Dodano: 14 Listopada 2014, 09:31:46
--- Cytat: Sawi w 14 Listopada 2014, 09:27:11 ---Co to dokładnie znaczy trochę? Jeśli zjeżdża z odcinka, to powinieneś użyć free. Popraw te współrzędne na unikalne tego toru.

--- Koniec cytatu ---
Stoi skład na obu torach więc nie może być z warunkiem free. Po dodaniu współrzędnych też nie działa. W cargo na bałtyku jest tak samo i działa.

Sawi:
Nie wiem czy to ma z tym jakiś związek, ale zauważ, że tam masz ten odcinek użyty 9 razy w torach, i pewnie któryś w końcu łapie.

kamil1306:
Dałem więcej odcinków izolowanych i rzeczywiście jeden załapał. Problem rozwiązany, właściwie to mogłem wcześniej tak zrobić zanim napisałem. @Sawi zawsze pomocny:D

Piotr93:
Nie tworzę nowego wątku gdyż istnieje tutaj zbiór przydatnych informacji. Natomiast mój problem polega na tym, że wyrzuca mi error.txt kilka błędów tego typu i nie mogę znaleźć rozwiązania.

--- Kod: ---Duplicated event: none_speedlimitinfo_p
Duplicated event: none_speedlimitinfo_k
Duplicated event: none_speedlimitinfo_p
Duplicated event: none_speedlimitinfo_k
Bad track: Event2 "trasa_c04" does not exist
Bad track: Event2 "trasa_c03" does not exist
Bad track: Event2 "trasa_c05" does not exist
Bad track: Event1 "trasa_a13_00" does not exist
--- Koniec kodu ---

MaciejM:
Pierwsze 4 to dwa wskaźniki W9 (sierżanty) mają taką samą nazwę none (musi być unikalna), cztery ostatnie to gdzie zdarzenia są wpisane w tory ale nie są nigdzie zdefiniowane.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej