Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pytania o eventy

<< < (115/149) > >>

popatrz:
W rzeczywistości jest wiele nie tak jak w symulatorze. I na innych sprawach warto się skupić niż na opóżnianiu o 1 sekundę albo dwie światełek, Panowie, na litość boską. Ja nie podburzam, tylko chciałbym wyrazić swoją opinię na temat bezsensu tej zmiany. Nie zwracacie uwagi na błędy w sceneriach, jak trakcja jest ustawiona, że brakuje wskaźników, że obiekty źle stoją, że drogi się nie łączą ze sobą, że tekstury podsypek są jak kolorowanka, że cienie nie są dynamiczne, że poświata z latarni wygląda jak placek. A to rzucacie takiej "wagi" poprawki i nakazy?

MasterYoda:
Sorry ale we trzech to za wiele nie zwojujemy. Byłeś w WPC i uciekłeś wróć i pomóż. Wnioskuje że wiesz na czym należy sie skupić. Administracja OIDP nie zamknęła Ci definitywnie drogi powrotnej do WPC. Łatwiej jest wytykać i najeżdżać jakie to bezsensowne i niepotrzebne zmiany chcemy wprowadzić.

Siecool:

--- Cytat: MasterYoda w 16 Lutego 2013, 21:07:12 ---Paweł w rzeczywistości tak jest, najpierw przebieg następnie semafor. Nie podburzaj innych. Każdy ma wybór jak zrobić.
--- Koniec cytatu ---
No i chodzi o to, żeby ten wybór miał, a nie że ktoś ma mu coś narzucać...

--- Cytat: MasterYoda w 16 Lutego 2013, 21:07:12 ---Siecool nikt Cie nie przymusza do grzebania przy całkowie więc jeśliś łaskaw daj sobie na luz z tekstami o nie pisaniu scenariuszy bo to że ktoś jest w WPC nie determinuje prawa do pisania scenariusza.

--- Koniec cytatu ---
To, że ktoś jest w WPC nie determinuje prawa do narzucania innym, co mają zrobić i jak. Na tym forum ogon macha psem - zamiast ułatwiać w jakikolwiek sposób życie twórcom, testerzy dumają nad tym, jakieby tu wymogi narzucić, nie zastanawiając się nad tego konsekwencjami, bo sami scenariuszy nie piszą, więc mają to w nosie.

A ostatnie Twoje zdanie jest doskonałym przykładem zjawiska o którym piszę i jak najgorzej świadczy o Twoim podejściu do rozwoju symulatora.

popatrz:
Wiemy, że to chyba nie jest główne zadanie Wydziału Paczek Całościowych, żeby na siłę poprawiać. W dziesięciu nawet się zakoipiecie w tym. Ale też nie jest rolą żeby robić niepotrzebne nakazy. "Uciekłem", bo była lipa i nie miałem od nikogo odzewu, ale też dlatego że nie znam się na wielu sprawach. Jestem jednak pewny że warto sensownie określać cel do którego dążymy i korzyści dla innych. Na szybko przychodzi mi np. wersja tga/t3d 01.13, Opacity w modelach i inne poboczne jak zmiana układu folderów.
  Dodano: 16 Lutego 2013, 21:55:59
--- Cytat: MasterYoda w 16 Lutego 2013, 21:15:58 ---Administracja OIDP nie zamknęła Ci definitywnie drogi powrotnej do WPC.

--- Koniec cytatu ---
Żeby stać się godnym dostępu do repo trzeba podać imię i nazwisko. Nie zamierzam, więc jakby kolejny nakaz z kapelusza...

Anrej:

--- Kod: ---event1 stacja1_a_sem_info
--- Koniec kodu ---
Stacja1_a jest to semafor wjazdowy, skojarzony jest z tarczą ostrzegawczą stacja1_toa.
Podobnie w przypadku semafora wyjazdowego stacja1_k, który skojarzony jest semaforami powtarzającymi.

--- Kod: ---event2 stacja1_k_sem_info
--- Koniec kodu ---
Ja mam pytanie, co oznacza ten wpis sem_info?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej