Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Pytania o eventy
AtapiCl:
--- Cytat: Woku w 01 Lutego 2012, 23:12:39 ---lbc_O-sem_info jest to nazwa toru na który wjeżdżam.
--- Koniec cytatu ---
I tak to co zrobiłeś (z tą nazwą toru) jest bez sensu z kilku powodów.
- nie, nie ma żadnego uzależnienia od położenia rozjazdu (bo niby jak?),
- w evencie masz lbc_o_sem_info, a nie obc_o-sem_info,
- w ogóle w złym miejscu jest ta nazwa w evencie (jeśli już tor ma być brany pod uwagę),
- brakuje warunku (condition),
- tor jako obiekt warunkowy odpowiada wyłącznie za niezajętość (i to właśnie zwraca, o ile dopiszemy w dalszej części taki warunek);
Wokulski:
@Ziomal spokojnie, zacząłem dopiero się uczyć a Ty mówisz do mnie jakbym umiał, tylko popełnił błąd. Ja miałem problem, żeby semafor się wyświetlił i męczyłem się na tymi od 16. Skoro już tu jestem to jeszcze pytanko - zaznaczając tor mam n1268, i szukam tego toru w scm. które jest podane a nie wyszukuje mi go. Jest jakiś sposób na to?
Paczkuś:
Korzystaj z dwóch okien Rainsted. W jednym po wczytaniu wszystkich inców kliknij Podgląd Terenu(zakładka Debugger). Zaznaczasz poszukiwany tor. I na samej górze (niebieski pasek windowsa) masz napisane która to jest linijka w pliku.
Drugie okno Rainsted służy do odpalania. Bo jak sobie wyłączymy przypadkowo Rainsted z podlągem terenu to za każdym razem marnujemy czas na wczytanie.
Wokulski:
Od 16 jadę na 2 komputery. Najlepsze jest to, że na laptopie mam TGA, a na stacjonarnym DDS. Zaznaczyłem te same tory na 2 różnych paczkach i na TGA tor ma nazwę 't_paw_a' a na DDS 'n1268'.
Sawi:
Dziwne rzeczy, jak dla mnie wręcz aż bardzo dziwne. Pokaż screen bo aż nie dowierzam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej