Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Pytania o eventy

<< < (49/149) > >>

Benek:
Dokładnie. Nie można użyć dwa razy KeyCtrl0*. Kiedyś robiłem to samo i trafiłem na ten sam problem :)

Paczkuś:
Prostszy sposób(wg mnie). Zamiast shift+1 można użyć działania takiego jak w zwrotnicach tylko promień zwiększyć:

--- Cytuj ---node -1 0 StacjaPierwsza-podanie eventlauncher (współrzędne semafora wjazdowego) 500.0 a 0 zew1_sianowice_wjazd1_S13 zew1_sianowice_wjazd1_S13 end.
--- Koniec cytatu ---

Wokulski:

--- Cytuj ---event zapal_wyjazd multiple 5.0 none lbc_O_sem_info lbc_zwr38- wyjazd endevent
event wyjazd multiple 10.0 none lbc_O_s10 endevent
--- Koniec cytatu ---
Mam pytanko, zwrotnica lbc_zwr38- jest zwykłą, tylko ma obok siebie urządzenie mechaniczne (bez tego czarnego, co pokazuje kierunek) mimo podania nabok nie chce się zmienić a semafor i tak podaje wyjazd. Jest coś źle? Log w załączniku.

AtapiCl:

--- Cytat: Woku w 01 Lutego 2012, 22:48:11 ---zwrotnica lbc_zwr38- jest zwykłą, tylko ma obok siebie urządzenie mechaniczne

--- Koniec cytatu ---

Napęd elektryczny eea5...

--- Cytuj ---(bez tego czarnego, co pokazuje kierunek)
--- Koniec cytatu ---

Zwrotnika... I ściślej rzecz biorąc to właśnie takie rozjazdy na kolei są w kategorii urządzeń mechanicznych/ręcznych :)

--- Cytuj ---mimo podania na_bok nie chce się zmienić a semafor i tak podaje wyjazd
--- Koniec cytatu ---

Tej części nie rozumiem. Możesz jaśniej?

--- Cytuj ---Jest coś źle? Log w załączniku.
--- Koniec cytatu ---

Zaglądając w eventy:

- nie wiem po co wywołujesz lbc_O_sem_info,
- wywołuje się "wyjazd",
- nie wywołuje się "zapal_wyjazd" - więc jak wywołuje się "wyjazd"?

To właśnie wywołanie "wyjazd" zamiast "zapal_wyjazd" pewnie jest Twoim problemem.

Wokulski:
lbc_O-sem_info jest to nazwa toru na który wjeżdżam.
--- Cytuj ---mimo podania na_bok nie chce się zmienić a semafor i tak podaje wyjazd
--- Koniec cytatu ---
chodzi o to, czy jest jakieś uzależnienie, że jeśli się zwrotnica nie przełoży to się semafor nie wyświetli.
Po dopisaniu do toru poprawnej nazwy zwrotka się zmieniła, dzięki bardzo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej