Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafor powtarzający cztero-komorowy... o co chodzi?
youBy:
Cóż, Ty pewnie jesteś w tak wieku i wszystko jasne ;]
filip2h:
Już nie chodzi o wiek... samo to że skazał bidulkę na oglądanie czegoś takiego... :P Ja bym się nie cieszył jak by jakaś panna oglądała gazetę z wyeksponowanymi intymnymi częściami ciała mężczyzn :P
Paul:
Co do powtarzacza - zauważcie że przy wyświetlaniu sygnałów składających się z większej ilości świateł między tymi światłami prawie zawsze są ciemne komory - po to żeby światła nie zlewały się, gdy są obserwowane z daleka. W powtarzaczach się tego raczej nie stosuje, bo generalnie patrzy się na nie z bliska - może tu wyjątkowo to zastosowano (dodatkowa, ślepa komora).
Dolmio89:
Nie wiem czy tak się nie stosuje. Na łącznicy w Stróżach są powtarzacze o układzie komór pomarańczowe-pusta_komora-białe. Ta pusta komora jest zaślepiona i nie ma "daszka", równie dobrze mogli tam dać głowice z dwoma komorami.
Z drugiej strony myślę że takie wynalazki to efekt wykorzystywania "staroużytecznych" materiałów które akurat były pod ręką.
filip2h:
--- Cytat: Dolmio89 w 03 Listopada 2009, 17:50:11 ---(...)Na łącznicy w Stróżach są powtarzacze o układzie komór pomarańczowe-pusta_komora-białe. Ta pusta komora jest zaślepiona i nie ma "daszka", równie dobrze mogli tam dać głowice z dwoma komorami.
Z drugiej strony myślę że takie wynalazki to efekt wykorzystywania "staroużytecznych" materiałów które akurat były pod ręką.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie... Zaślepiona jest dlatego, że "zielonego" się tam nie uświadczy, gdyż wolna droga jest zawsze na bok, na wprost można jechać jedynie na żeberko zabezpieczające, ale raczej nie na wolną drogę a na sygnał manewrowy lub zastępczy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej