Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Semafor powtarzający cztero-komorowy... o co chodzi?
filip2h:
Witam... dziś jechałem z Lublina do Warszawy pociągiem Niemen. Na jednej stacji zaciekawił mnie układ semafora powtarzającego. Miał on cztery komory - pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Na dole normalnie białe światło i na górze żółte. Lecz po co jeszcze dwie dodatkowe komory? Jedna napewno na zielone a druga? Jeśli w czymś to pomoże to zamieszczę nazwę stacji, ale na razie nie pametam... musiałbym przestudiować wszystkie mijane. Czy ktoś wie o co kaman? :P
Przenoszę do właściwego działu - wątek może w przyszłości innym nieco wyjaśnić.
ZiomalCl
AtapiCl:
Ruda Talubska? Co do tematu - może nie mieli innego ;) Prawdopodobnie dodatkowa komora nie jest w ogóle użyta. Jeśli jest, to prawdopodobnie jedna komora pomarańczowego świeci się przy sp1, a druga użyta jest przy wyświetlaniu sp4 ;)
EDIT: Znalazłem fotę z Rudy.
mechatronik:
Przerobili semafor czterokomorowy na powtarzacza i tyle ;). Ja kiedyś spotkałem się z powtarzaczem o 5 komorach :).
filip2h:
--- Cytat: ZiomalCl w 01 Listopada 2009, 19:35:15 ---Ruda Talubska? (...)EDIT: Znalazłem fotę z Rudy.
--- Koniec cytatu ---
Właśnie to to!
« Dodano: 01 Listopada 2009, 20:00:00 »Aproppo dzisiejszego dnia... Jestem totalnie zdziwiony, bo wysiadłem na Wschodniej i widziałem pośpiesznego Łodzianina. Wagony ma takie same jak Ex. Pieniny w Którym teraz jadę. Dlaczego na pośpiesznym jest taki sam standard co na Ex. który jutro zmienia rangę na IC.
EDIT: źle to napisałem... chodzi mi o to, że ma za wysoki standard :P Wagony trzymiejscowe z klimatyzacją na pośpiechu...?
« Dodano: 01 Listopada 2009, 22:46:59 »I jeszcze taka anegdota z dzisiejszej podróży... w Pieninach chłopek przedemną czytał Playboya... xD Panna która koło niego siedziała myślałem że się skończy... xD Fantastyczny widok jej zniesmaczenia i pogardliwych spojrzeń na czasopismo. A może poprostu z zazdrości? :P
Dobra... koniec tego spamowania. Zaraz wysiadam... POZDRO!
pol102:
--- Cytuj ---I jeszcze taka anegdota z dzisiejszej podróży... w Pieninach chłopek przedemną czytał Playboya... xD Panna która koło niego siedziała myślałem że się skończy... xD Fantastyczny widok jej zniesmaczenia i pogardliwych spojrzeń na czasopismo. A może poprostu z zazdrości? :P
--- Koniec cytatu ---
Zależy w jakim wieku była ta panna i czy była urodziwa :D Jeśli nie, to wszystko jasne :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej