Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
engine nebuli i pare innych pytań
hunter:
--- Cytat: "Winger" ---
Bo do nebuli teren bedzie robiony w 3dsmaxie (ale sam teren!)
--- Koniec cytatu ---
Czyli kolejny stracony dzień :/
Tym sposobem i tak trochę za trudno będzie się robić realne szlaki.
My "musimy" to widzieć, czy za wysoko lub nisko jest góra. Czy w dobrym miejscu zrobiliśmy dołek. Bo w 3ds często mam problem z terenem. Czyli niedopasowanie w trasie wymagań terenu do moich wymagań :/ Czyli kolejna żmudna robota. Niech to szlag weźmie.....
Mam nadzięję, że będzie na to rozwiązanie, bo niektórzy mają fioła na punkcie legalności i nie mają kasy na jeden głupi edytor. A potem - kupią -> nie zrobią -> i kasa w plecy......
Pozdrawiam.
Marcin_EU:
--- Cytat: "sq1mhv" ---
--- Cytat: "Winger" ---
Bo do nebuli teren bedzie robiony w 3dsmaxie (ale sam teren!)
--- Koniec cytatu ---
Czyli kolejny stracony dzień :/
Tym sposobem i tak trochę za trudno będzie się robić realne szlaki.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam sie i dla tego przydalby sie jakis sensowny edytor terenu. Adammo dodal do edytora Jet mozliwosc kladzenia punktow i linii terenu a ja dodalem pobieranie wysokosci dla terenu z danych wysokosciowych o rozdzielczosci 90m (SRTM) oraz dodatkowo podklad z mapy aby widac bylo gdzie sa rzeki, lasy itp. Wyglada to obiecujaco, udalo mi sie stworzyc torunska skarpe i rzezba terenu wyglada podobnie jak w rzeczywistosci ale samo kladzenie punktow i ich edycja wymaga udoskonalen. Adammo pisal mi ze juz nie bedzie mial zbyt wiele czasu do poswiecenia na edytor wiec bez pomocy pomysl zapewne upadnie, chyba ze komus bedzie sie chcialo nauczyc javy i wspomoc Jeta.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej