Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Zalesianie tras
Rozi:
--- Cytat: kurak303E w 20 Sierpnia 2009, 22:03:20 ---Ej ludzie, to skoro będziecie korzystać z googleeartha, to czemużby nie rypać takich realnych tras?
--- Koniec cytatu ---
Ponieważ w Polsce zdjęcia są tragicznej rozdzielczości. Mało co jest ostre i co by się nadawało na podkład do tras. Te pola co ja mam, to są z Anglii (chyba cała Anglia jest w wysokiej rozdzielczości) i z Niemiec.
kurak303E:
Słaba jakość zdjęć? Czemu nie skorzystacie z ZUMI? Tam prawie cała Polska jest w najwyższej jakości
pol102:
--- Cytat: kurak303E w 22 Sierpnia 2009, 10:17:42 ---Słaba jakość zdjęć? Czemu nie skorzystacie z ZUMI? Tam prawie cała Polska jest w najwyższej jakości
--- Koniec cytatu ---
Sprawdź jaka to wysoka jakość w porównaniu do Anglii.
« Dodano: 22 Sierpnia 2009, 14:26:38 »Wskazówka: lewy dolny narożnik.
« Dodano: 22 Sierpnia 2009, 14:38:08 »Ostatnio jest taka dziwna tendencja żeby pisać, cokolwiek i byle jak, byle szybciej. Najpierw pewien kolega upiera się, że JET nie pozwala na tworzenie scenerii od podstaw, a teraz inny kolega udowadnia, że ZUMI ma mapy HQ. Wakacje szkodzą...
Ra:
Nie wiem jaka jest rozdzielczość Google Maps, więc nie będę się wypowiadał. Natomiast rozdzielczość Zumi (Goeoserwer, Techmex) to 83cm/px, dla Geoportalu w monochromie 25cm/px, w kolorze jest gorzej (co najmniej 50cm/px). Z kolei mapy PKT mają około 16cm/px - to trudno określić, ponieważ przy maksymalnym powiększeniu ok. 9cm/px nie było pełnej ostrości.
Rozi:
Teksturkę podesłał @Pol102. Screen do @Kurak303E
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej